«Η Τουρκία είναι απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια» – Τρανταχτή προειδοποίηση γερουσιαστή των ΗΠΑ!

Κοινοποίηση:
turkia

Την ώρα που οι Τούρκοι συνεχίζουν τις αναφορές τους στη στενή σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ, ο ισχυρότερος παράγοντας στη Γερουσία των ΗΠΑ, Τσακ Σούμερ, μίλησε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για την Τουρκία.

Ειδικότερα, ο ηγέτης των Δημοκρατικών απαντώντας στους ομογενείς οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο διαβουλεύσεων και δράσεων για τα F-16, τόνισε πως «η Τουρκία αποτελεί σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντισταθούμε στην επιθετικότητά της στη Μέση Ανατολή και στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου».

Ο κ. Σούμερ πρόσθεσε πως «η αντίληψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εμπιστεύονται την Τουρκία ότι σέβεται τους παγκόσμιους κανόνες και τη διεθνή τάξη δεν είναι μόνο επικίνδυνη, αλλά θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά μας και των συμμάχων μας».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να προχωρήσουν σε διπλωματικές ενέργειες που θα διασφαλίσουν ότι η Τουρκία θα λογοδοτήσει για τυχόν αδικήματα που μπορεί να διαπράξει. Τελικά, εναπόκειται στο Κογκρέσο να αξιολογήσει τις επιπτώσεις αυτής της προτεινόμενης πώλησης όπλων και κατά πόσο είναι προς το καλύτερο συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων μας».

Πηγή: geostratigika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: