Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ: Η Μοναδική, Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας με Σκήπτρο…!!!

Κοινοποίηση:
567457777

Μία ακόμα ονομασία προστέθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας μας, της «Βασίλισσας», της μοναδικής Ιεράς Εικόνος που βρίσκεται στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου των Αγίων Αναργύρων Μουζακίου Καρδίτσας, η οποία απεικονίζει την Παναγία ως Βασίλισσα και τον Χριστό όρθιο να της φορεί το στέμμα με επιγραφή η οποία λέγει:

«Και επιθυμήσει ο Βασιλεύς του κάλλους σου» ενώ από την μεριά της Παναγίας επιγράφεται: «Παρέστη η Βασίλισσά σου εκ δεξιών σου εν ιματισμώ διαχρύσω Περιβεβλημένη, Πεποικιλμένη».

Γι’ αυτό και Ονομάστηκε Βασίλισσα, από τον στίχο του ψαλμού 44 του Προφητάνακτος Δαυίδ. Είναι η μοναδική Ιερά Εικόνα η οποία αποδίδει αγιογραφικά, την τιμή που αποδίδεται στο πρόσωπο της Μητέρας του Κυρίου, μετά την Κοίμηση και Μετάστασή της στους Ουρανούς.

Είναι εκείνη η Πρώτη που ζει την μετάσταση του ανθρωπίνου Σώματος από την φθορά στην αφθαρσία, κάτι το οποίο θα απολάβουμε όλοι μας κατά την Δευτέρα Παρουσία. Είναι ’Εκείνη που γίνεται Βασίλισσα των Αγγέλων και με ανοιχτά τα χέρια, δέεται για όλα τα παιδιά του Θεού, για όλη την Οικουμένη, για τους φίλους του Υιού Της, που Τον Αγαπούν, Υπακούουν, Προσεύχονται… Γι’ αυτό δεν υπάρχει Εκκλησία σε όλο τον χριστιανικό κόσμο, να μην έχει τοποθετήσει την Παναγία Ένθρονη στην κόγχη του Ιερού Βήματος, «Πλατυτέρα των Ουρανών και ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ».

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας έχει να τοποθετηθεί στην κόγχη του Ιερού Βήματος και εξέρχεται προς ευλογία και Αγιασμό κάθε Τετάρτη όπου θα τελείται η Ιερά Παράκληση, αλλά και σε κάθε πανήγυρη και Αγρυπνία της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων. Εορτάζει και πανηγυρίζει στις 15 Αυγούστου, ημέρα της Κοιμήσεως και μεταστάσεως της Θεοτόκου και η Σύναξη της Παναγίας Βασίλισσας θα πανηγυρίζεται και θα εορτάζεται την ημέρα που έγινε η ενθρόνισή Της 18-19 Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!!! Η ΠΟΙΟ ΓΛΥΚΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΌΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!! ΠΡΕΣΒΕΎΕΙ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ….. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ Αμαρτωλούς και με την απόλυτη ελευθερία που κακώς χρησιμοποιούμε τις ποιο πολλές φορές… οτι ζητάμε και ειναι για καλό μας απλόχερα μας το δίνεις… ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ! ΥΠΕΡΑΓΙΑ! ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ! ΘΕΟΤΟΚΕ ΜΑΡΙΑ. ΣΕ! Αγαπούμε και ΣΕ! Ευχαριστούμε απο τα βάθη της καρδιάς μας…..

  2. Ολες οι εικονες της Παναγιας ειναι θαυματουργες.
    οχι μονο αυτη που προβαλλετε,αλλα και οσες εχουμε στα σπιτια μας

Comments are closed.