Η Ουκρανία δεν πρόκειται να λάβει σύντομα τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Κοινοποίηση:
336dfbd0f96ba5b72fab86954fdb6bad_XL

Η Κομισιόν αναμένεται να εγκρίνει την επόμενη εβδομάδα τη νομική πρόταση για τη χρήση των εσόδων από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν δεσμευτεί στο πλαίσιο των κυρώσεων, αλλά οι επιφυλάξεις από τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο σημαίνουν ότι η Ουκρανία δεν θα λάβει τα χρήματα σύντομα, δήλωσαν αξιωματούχοι και διπλωματικές πηγές.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται στις 12 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την τελική σύνοδο κορυφής της χρονιάς των 27 εθνικών ηγετών της ΕΕ, στην οποία διακυβεύονται δισεκατομμύρια αναγκαίας δημοσιονομικής και στρατιωτικής βοήθειας για το Κίεβο, καθώς και η προώθηση της αίτησης ένταξης της Ουκρανίας.

Το ουγγρικό βέτο και οι διαφωνίες

Η προοπτική ενός ουγγρικού βέτο και οι διαφωνίες για τον προϋπολογισμό μεταξύ των κρατών της ΕΕ βαραίνουν τις πιθανότητες για συμφωνία που θα δώσει ώθηση στην Ουκρανία, η οποία εξαντλημένη μάχεται κατά της ρωσικής εισβολής κατά τη διάρκεια του δεύτερου χειμώνα του πολέμου, ανέφερε το Reuters.
Το Κίεβο δεν θα λάβει άμεσα καλά νέα ούτε όσον αφορά το να πάρει στα χέρια του τα έσοδα που προέρχονται από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με διπλωμάτες και αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, οι οποίοι εξέθεσαν τις σοβαρές επιφυλάξεις Παρισιού, Βερολίνου και Βρυξελλών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Με ποιο δικαίωμα η Ε.Ε των διεφθαρμένων σκουπιδιών αποφασίζει για τέτοια πράγματα; Από που και ως που μη εκλεγμένοι αξιωματοχούχοι εμπλέκουν τους Ευρωπαίους σε μια πολεμική αντιπαράθεση;

Comments are closed.