Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ! Υπό αυστηρή αστυνόμευση το προσκύνημα των πιστών προς τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη

Κοινοποίηση:
Hagios_Demetrios,_Thessaloniki_01

Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν το έχει ξαναζήσει ποτέ στο παρελθόν αυτό η Ορθόδοξη Θεσσαλονίκη, ούτε τα χρόνια της Γερμανικής κατοχής. Οι αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούν το ναό ,μέσα και έξω, έχουν εξαντλήσει την αυστηρότητα τους στους εισερχομένους  πιστούς οι οποίοι επιθυμούν  να ανάψουν το κεράκι τους και να προσκυνήσουν το λείψανο του Αγίου Δημητρίου και την εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας.
Εισέρχομαι στον ιστορικό Ι. Ναό του Αγ. Δημητρίου να προσκυνήσω  με την βοήθεια των πατέρων Δημητρίου και Μακαρίου  … Κλήρος και ιεροψάλτες ψάλλουν το απολυτίκιο του Αγίου…

“Μέγαν εύρατο εν τοις κινδύνοις, σε υπέρμαχον η οικουμένη…”
Και θέλω να φωνάξω:
-“Σταματήστε! Μη λέτε ψέματα!”

-Ποιόν “μέγα” και ποιόν “υπέρμαχο”;;;
Μη μας παραμυθιάζετε άλλο! Φτάνει τόση υποκρισία!

Στο όνομα της δήθεν “αγάπης προς τον πλησίον” γέμισε  ο Ναός με αστυνομικούς, φέροντες αλεξίσφαιρα γιλέκα και όπλα- κάτι που δεν επιτρέπεται – και πετάξατε έξω  τον φιλάγιο λαό του Θεού που περιμένει υπομονετικά να μπει στο ναό και να προσκυνήσει τη χάρη Του!

-Ποιόν “μέγα” και ποιόν “υπέρμαχο”  υμνούμε όταν φοβόμαστε  μη, ασπαζόμενοι τα μυροβλύζοντα ιερά του λείψανα και την εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας, κολλήσουμε κάνα ιό;

-Ποιόν “μέγα” και ποιόν “υπέρμαχο” υμνούμε, όταν αμφισβητούμε την θαυματουργική του χάρη;

-Ποιόν “μέγα” και ποιόν “υπέρμαχο” επικαλούμαστε, όταν δεν του αναγνωρίζουμε το “σωζώπολιν” και “σωσίπατριν”;
Ας κλείσουμε  καλύτερα το μαγαζί! Αυτό θέλουν.  Και ας κλειστούμε  στα σπίτια μας και ας προσευχηθούμε με μαύρο δάκρυ.
Ας προσπαθήσουμε να  καταλάβουμε πως αυτά που συμβαίνουν σήμερα  και τα ζούμε  δεν είναι τυχαία …
Προσπαθήστε να μας νοιώσετε  κύριοι της Κυβέρνησης και κύριοι της αστυνομίας που εκτελείτε- όπως μας λέτε-  τις εντολές της Κυβέρνησης…
Δεν μπορείτε να κόβετε κλήσεις των 150€ σε ανθρώπους που περιμένουν υπομονετικά να ανάψουν το κεράκι τους στον Άγιο και δεν φορούν μάσκες! Είναι απάνθρωπο. Είναι εχθρική κίνηση προς θρησκευομένους  και ειρηνικούς ανθρώπους που έχουν χάσει την ελπίδα τους και τους έμεινε μόνο η πίστη! Γιατί θέλετε να μας την ξεριζώσετε ; Τί θα βγάλετε;

αρχείο-λήψης-21-4
Ιδού το πειστήριο της απαράδεκτης πράξης να κόβουν πρόστιμο 150€ σε πιστούς που δεν έφεραν μάσκα ή την φορούσαν κάτω από τη μύτη μετά από τόση ορθοστασία και αναμονή για να προσκυνήσουν .

Αν το καταφέρετε αυτό θα μείνουνε “ως πρόβατα μη έχοντα πίστη αλλά και μη έχοντα ποιμένα”…
Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Η πατρίδα μας χωρίς πίστη ,χωρίς Εκκλησία αλλά και χωρίς ποιμένες θα πάθει μεγάλο κακό.
Θεέ του Δημητρίου, μη “στήσεις αυτοίς και ημών την αμαρτία ταύτην”!
Εσένα αμφισβητούμε. Εσένα προδίδουμε. Εσένα εγκαταλείπουμε. Αλλά και Εσένα λατρεύουμε!Γιατί εσύ είσαι πάντα κοντά μας.
Μόνη παρηγοριά μας, ο Παύλειος λόγος:
“…ει απιστούμεν εκείνος πιστός μένει. Αρνήσασθαι γαρ εαυτόν ου δύναται”. Γένοιτο!
Παρακάτω βλέπετε αστυνομικό με αλεξίσφαιρο γιλέκο και όπλο που έχει εντολές να κρατήσει το ναό άδειο απο πιστούς! Μετά από μάχη που έδωσαν οι πατέρες της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και ειδικά ο ευγενής και υπομονετικός Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Δαμασκηνός με τους αστυνομικούς, επετράπη στους πιστούς να εισέρχονται στο ναό και να προσκυνούν έστω κατά διαστήματα. Επίσης επετράπη η παραμονή κάποιου αριθμού πιστών μέσα στο ναό στις αποστάσεις που ορίζει η ΚΥΑ. Αυτό που ζει εφέτος η Θεσσαλονίκη ευχή και προσευχή μας να μην το ξαναζήσει ΠΟΤΕ!

thumbnail_IMG_0861-1

Πηγή: exapsalmos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Π’Ω ΠΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ……………….

  2. Μέγαν εὕρατο ἐv τοῖς κιvδύvοις, σὲ ὑπέρμαχοv, ἡ οἰκουμένη, Ἀθλοφόρε τὰ ἔθνη τροπούμενον. Ὡς οὖν Λυαίου καθεῖλες τὴν ἔπαρσιν, ἐν τῷ σταδίῳ θαρῥύvας τὸν Νέστορα, οὕτως Ἅγιε, Μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.

  3. Δεν έχει καμιά δουλειά αφορισμένη αστυνομία να βρίσκεται σε Χριστιανική Εκκλησία να κόβει παράνομα πρόστιμα μιας που η αφορισμένη αστυνομία είναι κατά Ελλάδος και κατά ελληνικού λαού που υπηρετεί χούντα ΝΔ ΑΕ, κόμματα που ανήκουν στην ΝΤΠ, υπηρετεί τους αριστερούς, υπηρετεί λαθρομετανάστες, hotspot, τζαμιά, υπηρετεί ΝΤΠ.

Comments are closed.