Η Μπριζίτ Τρονιέ είναι τρανσέξουαλ; – Σάλος στην Γαλλία με τις φήμες για το φύλο της «Πρώτης Κυρίας»

Κοινοποίηση:
081817-brigitte-macron-lead (1)

Η Μπριζιτ Τρονιέ, σύζυγος του προέδρου Μακρόν, είναι τρανσέξουαλ;


Αυτό ισχυρίζονται γαλλικές ιστοσελίδες που ανήκουν στην δεξιά, στα κίτρινα γιλέκα και στο λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Εμφανίζουν μάλιστα φωτογραφίες απο την παιδική ηλικία της «πρώτης κυρίας» όταν ήταν αγόρι. Η Τρονιέ έχει καταθέσει μηνύσεις και σύζυγος της τρέχει να σώσει τις εντυπώσεις από το σκάνδαλο καθώς η υπόθεση έχει ξεσηκώσει σάλο στην Γαλλία
.

Το hashtag #JeanMichelTrogneux, το οποίο λανσαρίστηκε στις 7 Νοεμβρίου έγινε viral μέσα σε λίγες ημέρες και ανάγκασε την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας να καταθέσει αγωγή, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Jean Ennochi, στη γαλλική εφημερίδα Liberation.

Το σχετικό άρθρο έκανε συνολικά πάνω από 57.000 αναγνώσεις. Η λέξη «Ζαν-Μισέλ Τρονιέ» διαβάστηκε πάνω από 66.000 φορές.

«Η Μπριζίτ Μακρόν είναι ο Ζαν-Μισέλ Τρονιέ;», αναφέρει η παρακάτω ανάρτηση και βάζει δίπλα δίπλα μια φωτό ενός άγνωστου αγοριού και της κυρίας Μακρόν, από το παρελθόν. Και γράφει:

«Βρήκαμε τα ίχνη της Μπριζίτ, ή Ζαν-Μισέλ-Ανρί Τρονιέ, στην Τουλόν το 1973, όταν ήταν ιδιοκτήτης ενός κοσμηματοπωλείου, πριν αλλάζει φύλο και ταυτότητα, γύρω στα τέλη του ’80. Αριστερά, το μικρό αγόρι και δεξιά όταν έγινε καθηγήτρια στο γυμνάσιο και ονομαζόταν Μπριζίτ».

Η Le Monde αναφέρει ότι το παραμύθι πως η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, ήταν αρχικά άντρας, ονόματι Ζαν-Μισέλ Τρονιέ, και στη συνέχεια άλλαξε φύλο και όνομα… προέρχεται από τη σφαίρα των συνωμοσιολόγων της άκρας δεξιάς».

«Πέρα από την ίδια τη φήμη, το επεισόδιο αποκαλύπτει τον φόβο ότι η προεδρική εκλογή του 2022 μπορεί να δηλητηριαστεί από θεωρίες συνωμοσίας, όπως είχε συμβεί στις δυο τελευταίες αμερικανικές εκλογές…Yπάρχει κάτι βαθιά αμερικανικό στο τρανσφοβικό παραλήρημα που έχει στόχο την Μπριζίτ Μακρόν. Όπως θυμίζει ο ειδικός Tristan Mendès-France, μια παρόμοια φήμη είχε εξαπλωθεί και για την Μισέλ Ομπάμα, και είχε γίνει σημαία για την συνωμοσιολογική σφαίρα της χριστιανικής και πουριτανής ακροδεξιάς στις ΗΠΑ», προσθέτει η Le Monde.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αν δε με απατά η μνήμη μου η κυράτσα είχε ή ένα ή δυο παιδιά κι ήταν
    παντρεμένη όταν “βάτεψε” τον Μακρόν στα 13 του. Οπότε παιδοφιλάρα
    τη λες, τρανς όχι.

Comments are closed.