(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ): ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ; “ΠΕΡΙΕΡΓΗ ” ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΧΕΠΑ! ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΘΕΝΩΝ…

Κοινοποίηση:
koronaios-ahepa

Κατηγορηματική διάψευση είχαμε πριν από λίγο της δήλωσης του του Πρόεδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΑΧΕΠΑ περί έλλειψης κλινών ΜΕΘ, που οδηγεί σε υποχρεωτική «επιλογή ασθενών», από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μεταλλίδης, Ιατρός Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, υπεύθυνος διαχείρισης των περιστατικών Covid-19, καθώς και η κα Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας υπεύθυνη της Κλινικής ΜΕΘΑ είναι αυτοό που προχώρησαν σε αυτή την ομολογουμένως “περίεργη” διάψευση των καταγγελιών.

Επιπλέον, ανέφεραν πως το πρωί της Τρίτης η εφημερία ξεκίνησε με 7 κενές κλίνες εντατικής θεραπείας και σχεδιασμό για την αύξησή τους.

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Η Διοίκηση του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μεταλλίδης, Ιατρός Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, υπεύθυνος διαχείρισης των περιστατικών Covid-19, καθώς και η κα Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας υπεύθυνη της Κλινικής ΜΕΘΑ, διαψεύδουν ρητά τις δηλώσεις του Πρόεδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, κ. Σιούλη, περί έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας λόγω κάλυψής τους, γεγονός που όπως αναφέρει οδηγεί σε επιλογές ασθενών!

Δηλώνουμε ότι η έναρξη της σημερινής εφημερίας έγινε με 7 κενές κλίνες εντατικής θεραπείας και με ταυτόχρονο σχεδιασμό από την ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Δείτε τι έλεγαν πριν:

Στο μακάβριο και οδυνηρό δίλημμα να επιλέξουν ποιους ασθενείς με κορωνοϊό να περιθάλψουν με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ποιους να αφήσουν στη μοίρα τους βρίσκονται πλέον οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη που αναγκάζονται να διώχνουν πολίτες θετικούς στον κορωνοϊό επειδή κυριολεκτικά δεν έχουν που να τους βάλουν και τι να τους κάνουν!

Το νοσοκομείο, το οποίο έχει εφημερία αναμένει πολλές εισαγωγές, αλλά δεν υπάρχει ούτε μία άδεια κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με COVID-19! Πρόβλημα που καταγράφεται και σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Την μακάβρια αυτή καταγγελία έκανε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Σιούλης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όπως είναι σήμερα η κατάσταση, δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε ούτε να αγγίξουμε έναν ασθενή ηλικίας 85 ετών και άνω».

Ο κ. Σιούλης έκανε λόγο για ιδιαίτερα οριακές καταστάσεις, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να μην έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο που βρέθηκε το Μπέργκαμο της Ιταλίας την περασμένη άνοιξη, ωστόσο, δεν απέχουμε και πολύ από αυτό. «Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός και θα δούμε στην πράξη, τι μπορεί να γίνει.

Όταν ξεκινάει η εφημερία και δεν έχουμε ούτε ένα κρεβάτι άδειο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για κορονοϊό, η οποία έχει 35 κλίνες, γίνεται αντιληπτό ότι είναι πολύ οριακή και κρίσιμη η κατάσταση. Η ΜΕΘ για τον κορονοϊό γέμισε το βράδυ της Δευτέρας. Για τους καινούργιους ασθενείς ίσως χρησιμοποιήσουμε φορητούς αναπνευστήρες, ίσως έχουμε μεγαλύτερη επιτήρηση στους θαλάμους, θα δούμε τι θα κάνουμε. Είμαστε σε συνθήκες πολέμου. Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο να προχωρούμε σε επιλογές ασθενών. Αναμένεται ότι σήμερα θα το αντιμετωπίσουμε αυτό στο ΑΧΕΠΑ», είπε ο κ. Σιούλης.

 Ασθενείς 150 γιατροί και νοσηλευτές στο ΑΧΕΠΑ

Το πρόβλημα στο ΑΧΕΠΑ εντείνεται ακόμα περισσότερο, εξαιτίας του γεγονότος ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός από τους «στρατιώτες» της πρώτης γραμμής της μάχης, γιατροί και νοσηλευτές, ασθενούν. Εκπρόσωποι των εργαζομένων εκτιμούν ότι σήμερα στο ΑΧΕΠΑ φτάνουν τους 150 οι εργαζόμενοι που ασθενούν ή που βρίσκονται σε καραντίνα. Λίγο – πολύ ίδια είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος και κρεβάτια για ασθενείς με covid-19, μεταφέρονται ολόκληρες κλινικές από άλλα νοσοκομεία στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ακόμα και σε ιδιωτικές κλινικές.

Δυστυχώς όλα δείχνουν πως η Βόρεια Ελλάδα οδεύει σε μια κατάσταση ανάλογη με αυτή του Μπέργκαμο στην Ιταλία με κόσμο να πεθάνει στα ράντζα ή αβοήθητος στο σπίτι του, φόβος που εκφράζουν πια όλοι οι γιατροί στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά κάποια συστημικά Μέσα πάνε να την περάσουν στα ψιλά με “αμπαλαρισμένα” ρεπορτάζ…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

28 Σχόλια

 1. Σήμερα το πρωί πήγα τον πατέρα μου στο ΑΧΕΠΑ με πυρετό 73 χρόνων.Οταν μπήκα μέσα έπαθα σοκ! Όποιος ήθελε έμπαινε όποιος ήθελε έφευγε! Ούτε ιχνηλάτηση τίποτα παραμύθια! Βρώμα και λυσωδια! ανθρώπους να παρακαλάνε να τους εξετάσουν και αυτοί να λένε σαν δικαιολογία ότι είναι πολλοί και δεν προλαβαίνουν! Το μάτι μου πέφτει αριστερά σε μια αίθουσα αμφιθεατρική και βλέπω μέσα ανθρώπους λυπημενους να περιμένουν..! Λες και είχαν χολέρα! Άλλες εποχές.. Προσπαθώ με κάποιο τρόπο να δώσω τα στοιχεία του πατέρα μου για να μπορέσει να εξετασθεί..με πλησιάζει μια νοσοκόμα και με ρωτάει αν είμαι θετικός..της λέω όχι! Μου λέει δεν πειράζει θα γίνεις αφού είσαι εδώ.! Κοιτάζω στο βάθος αριστερά το πατέρα μου ( τον είχα αφήσει όσο πιο μακριά γινόταν από άλλους ασθενής) με τη μάσκα να κοιτάει μελαγχολικά λες και ήξερε ότι αν κάτσει εκεί δεν θα ξαναβγεί.
  Εννοείται πως τον πήρα από το ζωντανό νεκροτομείο! Εννοείται πως ο Άνθρωπος από το πρωί είναι πολύ καλύτερα με βιταμίνες, αντιβίωση, και χωρίς πυρετό.
  Ντροπή σας βρωμιάρηδες. Έχει ο καιρός γυρίσματα.

 2. Γιατι δεν βγαινουν ολοι μαζι να καταγγειλουν οσα βλεπουν; Καλη η θεσουλα μας αλλα κανετε και ενα λειτουργημα …

 3. Το ψεμα της αρκουδας! Εχω δικο μου συγγενη στο νοσοκομειο και εδω και μια βδομαδα δεν ξερουν τα αποτελεσματα τεστ covid, δεν τα λενε…μαλλον περιμενουν την βολικη εξελιξη

 4. ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ Κ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ Η ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ Κ ΟΣΟΙ ΖΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ

 5. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ – AΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΔΗΓΟΙ – ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ : ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ γνωστό σούπερ μάρκετ εξακολουθεί να λειτουργεί τον αυθαίρετο, παράνομο υπαίθριο χώρο στάθμευσης ΙΧΕ αυτοκινήτων των πελατών του. Τα αυτοκίνητα των πελατών του εισέρχονται / εξέρχονται στον παράνομο χώρο στάθμευσης από τη μοναδική οδό που χρησιμοποιούν ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ προς και από το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Παπανικολάου. Σταθμεύουν τα αυτοκίνητα πάνω στην οδό, πάνω στα πεζοδρόμια, εισέρχονται και εξέρχονται ανέλεγκτα στην κεντρική οδό, ενώ πολλές φορές αναγκάζονται οι οδηγοί, που κινούνται κανονικά στη οδό, να τα προσπερνάνε, με είσοδο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και μάλιστα ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ. Πλήρης κατάργηση του ΚΟΚ από τους ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ πελάτες του καταστήματος. Παρά τις καταγγελίες η αστυνομία απούσα, όπως και οι υπηρεσίες του δήμου ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ. Και όλα αυτά σε μια χώρα με, ΕΤΗΣΙΩΣ, 700 ΝΕΚΡΟΥΣ και δεκάδες βαριά ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ σε τροχαία ατυχήματα.
  Eυχαριστούμε το site του ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ, το τελευταίο οχυρό αντίστασης στη διαπλοκή και στο κομματικό παρασιτικό παρακράτος, για τη φιλοξενία μηνυμάτων κοινωνικής ευθύνης.

 6. “ΑΚΑΚΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ … ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

 7. ας ψαξει αν σωζουν προσφυγοπυλα και α φηνουν πατεραδες μας να πεθαινουν και ας αφησει τις ραντισμενες βλακειες περι κοροιδιοιου
  αν ειναι πραγματι πατριωτικο σαιτ αυτο επρεπε να ψαξει
  ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ με 40 νεκρους τη μερα… κρεμασμα στο συνταγμα

 8. Αν κατάλαβα καλά 150 εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ που έχουν προσβληθεί από κορονοιό νοσηλεύονται????…Κάτι γίνεται εδώ…

 9. απο 5 10 ειναι δειγμα επιλογης… οτι ιενια γεματη και τους παρατανε
  τουλαχιστο ελπιζω μην παρατανε ελληνες για να σωζουν πακιστανους
  βεβαια μπορει να σαι και ραντισμενος και να νομιζεις οτι ακομη και τωρα αυτα ειναι ψεματα
  οτι δνε υπαρχει ιος η οτι πανε απο κατι αλλο λες και ειχαν γεμισει ετσι οι μεθ και παλιοτερα και ας εκανε ο κυριακος αλλες τοσες απο οσες αφησε ο φιλος σας ο τσιπρας

 10. τριαντα δυο εκατομυρια στα καναλια ποσες μεθ θα ειχαν φτιαξει τελικα ειμαστε ζωα που τους ψηφιζουμε….χρημα ζεστο στους καναλαρχες και ο κοσμακης στην πεινα δημοκρατικοτατα καλη χωνεψη ελληνες…ξαναψηφιστε τους

 11. Δε ξέρω για σας εγώ θα προτιμήσω το εμβόλιο του πατριώτη μου Εβραιου Σαλονικιού κ θα το κάνω μετά από δέκα χρόνια.

 12. Πολύ τραγικά παρουσιάζονται τα πράγματα. Αλίμονο αν νοσηλεύεται οποίος βρίσκεται θετικός στο κορονοιο. Δίνουν ρεσιτάλ φόβου όλοι για να έρθει το εμβόλιο – σωτήρας το επόμενο διάστημα.

 13. Ακόμα επικαλούνται το Μπεργκαμο οι maσοΝαραιοι για να μας φοβερίσουν;;;;; Δεν έμαθαν ότι ήταν απάτη των ΜΜΕ που ξεσκεπάστηκε εδώ και μήνες;;;;;;

 14. τα κρούσματα κινεζο-γριππης θα ανεβαινουν συνεχως ειτε εχουμε lockdown είτε όχι!!
  τι δεν καταλαβαίνεις ρε μητσοτακη??? Επι αιώνες η γριππη υπαρχει και φουντωνει το χειμωνα. Όχι μονο μια γριππη αλλα πολλες. Δεν μπορεις να κλεινεις τη χωρα κάθε φορα που εμφανίζεται μια καινουργια μορφη γριππης.

  Και οσα lockdown και να κανεις, η γριππη θα είναι εδώ και θα φουντωνει τους χειμερινούς μηνες. Δεν χρειαζεται να εισαι γιατρος για να το καταλάβεις αυτό. το ξερει και η κουτση Μαρια. Αλλα προφανως τα “τζιμάνια” γιατροι του Κουλη δεν το ξερουν.

 15. Φραγκο στα νοσοκομεια! Γιατι να δωσουν; Αφου την επομενη τετραετια παλι βουλευτες θα ειναι με την βοηθεια των δημοσιογραφων;

 16. γιατι τα χρηματα που εδωσαν στα ΜΜΕ δεν τα εδιναν να φτιαξουν ΜΕΘ;;;; Τα λεφτα των πλουσιων που εδωσαν δωρεα στο κρατος, για το συστημα υγειας, τι εγιναν;;;; γιατι δεν τα έκαναν ΜΕΘ;;;;; Γιατι τα νοσοκομεια ειναι αδεια απο γιατρους;;;;;

 17. ”…..αναγκάζονται να διώχνουν πολίτες θετικούς”.Το διαβασα πρόσφατα, κρούσμα είναι αυτός που έχει υποκείμενο νόσημα, θετικός αυτός που έχει τα συμπτώματα της γρίπης.Ολα τα στραβάδια με το παραμικρό γκούχου τρέχουν νοσοκομείο.Και αν είναι αλήθεια όλα αυτά, γιατί διαβάζουμε ότι οι περισσότερες Μεθ είναι άδειες, άρα παραμύθια της χαλιμάς για εκφοβισμό.Εχουν ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα και του ”κολλάνε” κι έναν κορονοιό για ”παράσημο”.Να, πάρτε τα.

 18. Γιατί δεν δημοσιοποιούν :

  1.– Συγκριτικούς Πίνακες 11μηνο 2020 / 11μηνο 2019 / 11μηνο 2018 με την ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ των κλινών , ανά ασθένεια, μέση νοσηλεία ;;;
  2.– Συγκριτικό Πίνακα με την ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ των ασθενών (ακόμα και των λαθρομεταναστών που έχουν χαρίσει και συνεχίζουν να χαρίζουν αφειδώς “ελληνική ιθαγένεια”) για τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα 2020 2019 / 2018 ;;;
  3.– Ακούγεται στους δρόμους (φήμη, χωρίς να την υιοθετώ) ότι μαζεύουν μπουλούκια λαθρομετανάστες και τους κάνουν εισαγωγή με κοροϊδοϊό ώστε να αυξάνουν τους αριθμούς..
  4.–Γιατί οι εισαγγελείς δεν ξεκαθαρίζουν την κατάσταση ώστε να μάθουμε την Αλήθεια;;;
  Γιατί δεν ζητούν απο τους κομματικά διορισμένους διοικητές των Νοσοκομείων ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ τκαι δημοσιοποίηση ΟΛΩΝ των στοιχείων;;
  Γιατί δεν επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη των φοβερών άρτια στοιχειοθετημένων ΜΗΝΥΣΕΩΝ του μοναδικού δικηγόρου στην Ελλάδα που αντιστέκεται κ.Νίκου Αντωνιάδη;;
  Ενώ την ίδια στιγμή κινητοποιείται άμεσα, όταν πρόκειται για επιβολή προστίμου εναντίον Έλληνα ιθαγενή;;
  Γιατί οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, Ιατρικοί Σύλλογοι μένουν βουβοί και απαθείς;;
  Νομίζουν ότι θα γλυτώσουν απο την Φρίκη που ετοιμάζονται να μας ειβάλλουν οι ξενοκίνητοι 300+1 ;;;;

  1. Θάνο 
   Αφενός βρίσκω τα ερωτήματα σου και εύλογα (ικανά και αναγκαία), αλλά εσύ περιμένεις απάντηση (και από ποιόν/ποιους);
   Αφετέρου δεν έχεις καταλάβει γιατί λένε ένα και μόνο αριθμό  (“κρούσματα”), αυτήν την κακόηχη λέξη !!! (που ΕΠΙΜΕΛΩΣ την έχουν συνδέσει με το ΦΟΒΟ !!!!) και ακόμα ότι σχεδόν όλοι δεν απαντούν (και δεν ξέρουν τι αυτό αποδεικνύει, αν θα έπρεπε!!!!).

   Προσπάθησε να ρωτήσεις τους άλλους τι σημαίνει “κρούσμα”;
   Το έχω ήδη κάνει (και θα δείς και εσύ ότι όχι μόνο δεν θα σου απαντήσουν αλλά θα αλλάξουν κουβέντα!!!!
   Αν δε συνεχίσεις να τους ρωτάς ή/και να πεις και άλλη εύλογη πληροφορία
   “δηλαδή ότι αυτό είναι ο ένας και μόνο αριθμός που λένε αφού δεν λένε ούτε αριθμό τεστ, αριθμό νοσούντων, αριθμό θανάτων, κλπ” !!!!) να αναμένεις δύο τινά:
   -είτε θα σε πουν “αρνητή”
   – είτε να σε πουν “ψεκασμένο” !!!!

 19. Ο κορωνιος θα πεσει μετα την πτωση τραμπ στις αμερικανικες εκλογες… γνωστό τοις πασι εδώ κι 6 μήνες!
  Ηδη γιορταζουν στην φαρμακευτικη pfizer γοα την 95% επιτυχια του εμβολιου τους… σύμπτωση; δε νομιζω.

 20. Ο κορωνιος θα πεσει μετα την πτωση τραμπ στις αμερικανικες εκλογες… γνωστό τοις πασι εδώ κι 6 μήνες!

  1. Δηλαδή (αν αυτό που λες ίσχυε) τότε:
   Είτε ο κορoΐδοιός έγινε για την “πτώση” του Τραμπ (και μόνο);
   Είτε (εσύ πιστεύεις) ότι (σε περίπτωση “πτώσης” του Τράμπ), στη συνέχεια η Καμ(π)άλα θα αφήσει την ανθρωπότητα να ανασάνει (ΟΞΥΓΟΝΟ χωρίς μάσκες και χωρίς lockdownsssss, εμβόλια, κλπ;);

 21. Και εάν πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα Έλληνα εβδομηνταρη που έχει πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του από εισφορές και σε έναν εικοσαρη Αφγανό που είναι και λαθραίος ποιός θα την σκαπουλαρει αραγεεεεεεεε;

Leave a Response