Η Λίβερπουλ «κατάπιε» την Πόρτο στο «Ντραγκάο» και περιμένει την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
720_640725_050d5dcad8-9717ea6e8a563571

Μανέ, Σαλάχ , Φιρμίνο σκόραραν όπως και πέρυσι στο «Ντραγκάο», άλλο ένα έβαλε ο Φαν Ντάικ και η Λίβερπουλ σκόρπισε με 4-1 την Πόρτο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League όπου θα αναμετρηθεί με την Μπαρτσελόνα.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με τον ίδιο σχηματισμό και 4-3-3. Ο Φιρμίνο για πρώτη φορά μετά από 36 παιχνίδια, έμεινε στον πάγκο, ενώ ο Οριγκί έπαιξε για πρώτη φορά βασικός στο φετινό Champions League, ξεκινώντας αριστερά στην επίθεση.

Η Πόρτο μπήκε δυνατά στο ματς και απείλησε μόλις στο 32ο δευτερόλεπτο με τον Κορόνα που μπήκε από δεξιά και τελείωσε τη φάση με το αριστερό που πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Άλισον. Στο 7’ ο Μαρεγκά βρέθηκε για πρώτη φορά σε επίκαιρη θέση, αλλά το σουτ δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Άλισον που μπλόκαρε.
Η Πόρτο ήταν πολύ καλή, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία. Έτσι φτάσαμε στο 26΄ όταν ο Σαλάχ έκανε ένα περίεργο σουτ, που στην ουσία βγήκε σέντρα. Στην αρχή το τέρμα δεν μέτρησε ως οφσάιντ, αλλά με τη βοήθεια του VAR o Oλλανδός Μακέλι, το κατακύρωσε κι έτσι οι “κόκκινοι” άνοιξαν το σκορ.

Στο 29΄ ο Μπραχίμι είχε άλλη μια καλη προσπάθεια για να απειλήσει την εστία του Άλισον, αλλά ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ μπλόκαρε. Η Πόρτο προσπάθησε να απειλήσει, αλλά όχι με την ίδια ένταση του πρώτου ημιώρου και ήταν οι «κόκκινοι» που από μια σέντρα του Αλεξάντερ-Άρνολντ, έφτιαξαν φάση στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μίλνερ να πιάνει προβολή, η μπάλα να κοντράρει και να φεύγει έξω.

Με την εκκίνηση του β’ ημιχρόνου ο Κονσεϊσάο, έριξε στο παιχνίδι τον Σοάρες για να γυρίσει το σύστημα σε 4-3-1-2, ενώ ο Φιρμίνο αντικατέστησε τον Οριγκί που δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο πρώτο ημίχρονο.

Η Πόρτο προσπάθησε να γίνει πιο έντονη επιθετικά με την παρουσία του Σοάρες, που έπιασε κεφαλιά για ν’ απειλήσει από σέντρα του Ερέρα, αλλά η μπάλα πέρασε έξω, ενώ στο 57΄ σουτ του αρχηγού της Πόρτο, μπλόκαρε ο Άλισον. Στο 65΄ η υπόθεση πρόκριση, κρίθηκε οριστικά σε μια φάση που ο Φιρμίνο έκλεψε την μπάλα με την Λίβερπουλ ν’ αμύνεται και μετά απλώθηκε σε υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Βαϊνάλντουμ έδωσε στον Άρνολντ κι αυτός έβγαλε έξοχα διαγώνια μπαλιά για τον Σαλάχ που νίκησε τον Κασίγιας για να κάνει το 0-2. Η Πόρτο τουλάχιστον βρήκε σχεδόν άμεσα μια απάντηση με το γκολ του Μιλιτάο στο 69’ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τέγες.

Στο 77΄ η ασίστ του Χέντερσον έπιασε τόπο, μιας και βρήκε το κεφάλι του Φιρμίνο που έκανε το 1-3. Στο 84΄ ένα στημένο έφερε και το 1-4, αφού ο Μίλνερ εκτέλεσε από αριστερά, ο Μανέ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Φαν Ντάικ με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-4.

Πόρτο: Κασίγιας, Μιλιτάο, Μπραχίμι (81’ Μπρούνο Κόστα), Μαρεγκά, Τέλες, Ερέρα, Κόρονα (78’ Φερνάντο), Ντανίλο, Οτάβιο (46’ Σοάρες), Φελίπε, Πέπε

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαμπίνιο, Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Μανέ, Σαλάχ, Ρόμπερτσον (71’ Χέντερσον), Οριγκί (46’ Φιρμίνο), Μάτιπ, Αλεξάντερ-Άρντολντ (66’ Γκόμεζ)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: