Η “ΛΙΝΑ”,Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΕΙΣ! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΣΤΗ ΔΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ! ΤΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ! ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ευβοια

Στα δικαστήρια Χαλκίδας μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (22/5) οι συλληφθέντες εφοριακοί που είχαν ως έδρα τη ΔΟΥ Χαλκίδας και εκβίαζαν επιχειρηματίες αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά προχώρησαν τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε επτά συλλήψεις με την προϊσταμένη της ΔΟΥ να είναι ανάμεσά τους. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διαφθορά και είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση για την τέλεση οικονομικών αδικημάτων.

Στην αποδόμηση ενός πολυμελούς κυκλώματος εφοριακών που είχε ως έδρα τη ΔΟΥ Χαλκίδας και εκβίαζε επιχειρηματίες αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά προχώρησαν τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οργάνωση αποτελούνταν από την προϊσταμένη της ΔΟΥ, τον υποδιευθυντή, τρεις εφοριακούς, μία διεκπεραιώτρια και έναν λογιστή. Άπαντες συνελήφθησαν χθες Τρίτη (21/5) και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία- κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα. Επιπλέον στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα, ανάμεσα τους λογιστές, που δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

 Η αντίστροφη μέτρηση για την αποδόμηση της ομάδας ξεκίνησε στα τέλη Νοεμβρίου του 2023 όταν ένας άγνωστος κάλεσε τις Αρχές και κατήγγειλε δύο υπαλλήλους της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χαλκίδας για επίμεμπτες ενέργειες.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, μία υπάλληλος του Τμήματος Εσόδων ονόματι «Λίνα», αγνώστων λοιπών στοιχείων, σε συνεργασία με την προϊσταμένη της, απαιτούσαν και λαμβάνουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην μπλοκάρουν τις επιστροφές και να μην εισπράττουν τις οφειλές ως πρέπει.

 Επιπρόσθετα, ο καταγγέλλων ανέφερε ότι και ο ίδιος παρέδωσε το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων 5.000 ευρώ για να απεγκλωβιστεί από τον εκβιασμό τους, επισημαίνοντας ότι οι συνεννοήσεις έγιναν στο γραφείο της προαναφερόμενης υπαλλήλου, ονόματι «Λίνα».
halkida

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα από την οποία διαπιστώθηκε η δράση μίας, ιεραρχικά δομημένης, εγκληματικής οργάνωσης, με επιχειρησιακή δομή και διακριτούς ρόλους, η οποία προέβαινε σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά καθήκοντα των εμπλεκόμενων υπαλλήλων καθώς και στις εκβιάσεις επιχειρηματιών εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας είτε στο πλαίσιο αμοιβαίας συμφωνίας είτε εκβιαστικά, χρηματικά ποσά ως αντίτιμο.

Τα μέλη της υπό έρευνα οργάνωσης αποτελούσαν υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας (Προϊστάμενοι γραφείων και λοιποί) και ιδιώτες (λογιστές/διεκπεραιωτές). Η δράση της, δε, ήταν διαρκής, τουλάχιστον από αρχές του μήνα Νοεμβρίου του 2023, με σκοπό την αποκόμιση παράνομων χρηματικών ποσών για τα μέλη της.

Οι ενέργειες – διευκολύνσεις στις οποίες προέβαινε ως «υπηρεσία» η εγκληματική οργάνωση, απαιτώντας το ανάλογο αντίτιμο, λάμβαναν χώρα κατ’ εντολή, γνώση και έγκριση της προϊσταμένης, ενώ τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση, παραλάμβανε είτε η προϊσταμένη είτε κάποιο σημαίνον μέλος της οργάνωσης.

Η ομάδα είχε έδρα την Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας. Για τον μέγιστο εντοπισμό υποθέσεων με φορολογικές εκκρεμότητες και την απαίτηση χρηματικού ποσού, η προϊσταμένη επικοινωνούσε τακτικά και με την διεκπεραιώτρια, παρείχε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με εταιρείες.

Διαρκούσης έρευνας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη και δράση μίας υποομάδας (Κλειστός πυρήνας Αρχηγού), αποτελούμενη από δύο μέλη, λογιστής και διεκπεραιώτρια, η οποία είχε άμεση επικοινωνία με την προϊσταμένη.

Μάλιστα, η προϊσταμένη προέβαινε σε επικοινωνία με τα μέλη της εν θέματι υποομάδας, αποκλειστικά με επιχειρησιακή τηλεφωνική σύνδεση (ghost phone) υπό στοιχεία ανύπαρκτου αλλοδαπού, προκειμένου να εξαλείψει πιθανότητα εντοπισμού από Διωκτικές Αρχές.

Τα σημειωματάρια με το ονόματα

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο της προϊσταμένης της εφορίας βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, καθώς και ο φάκελος εντός του οποίου προφανώς είχε παραδώσει το ανωτέρω ποσό ο εν λόγω πολίτης.

Επίσης ελήφθησαν αντίγραφα υποθέσεων, από το συμβατικό αρχείο της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, όπου οι ιδιώτες κατέβαλαν χρήματα, προκειμένου πραγματοποιηθεί ενδελεχής φορολογικός έλεγχος.

Ειδικότερα, σε σημειωματάριο που κατασχέθηκε κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο της προϊσταμένης, αναγράφονται ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα μελών της οργάνωσης και εμπλεκομένων, που προέκυψαν κατά την έρευνα, ημερομηνίες και αναγραφόμενα χρηματικά ποσά δίπλα σε αυτά.

Ειδικότερα, αναγράφονται τα ονόματα ΒΑΡ., ΝΤΑ., «ΛΙΝΑ», «ΣΠΥΡΟΣ», με αναγραφόμενα ποσά δίπλα από 250 έως 11.000 και ημερομηνίες από 4-11-2020 έως και τον Μάιο του 2024.

Κατά την προσαγωγή της, η προϊσταμένη της ΔΟΥ ανέφερε προφορικά ότι πριν ακόμα λάβει τη θέση της ως προϊσταμένη στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας το Σεπτέμβριο 2023, γνώριζε ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών «διευκολύνσεων» σε εταιρείες.

Όταν ανέλαβε τη θέση της Προϊσταμένης, την προσέγγισαν δύο υπάλληλοι αναφέροντας ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια, όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσε να έχει και η ίδια έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές της ανάγκες, πείθοντάς την να συμμετέχει ως προϊσταμένη στις παράνομες ενέργειες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Σε ολες τις ΔΟΥ τα ιδια γινονται με λιγοτερους ή περισσοτερους τα εχουμε ζησει ολοι οσοι ειχαμε καποτε μια επιχειρηση και ξεκιναει απ το λογιστη με το “εχω μεσα ενα γνωστο που μπορει να το κανονισει αν του δωσουμε κατι”. Μη μου πει καποιος δεν του χει τυχει ποτέ… Απο την αλλη το ψαρι βρωμαει απ το κεφαλι, υπουργοι πρωθυπουργοι τα νουμερο 1 λαμογια, μου λεει ο δικος μου ρε γιωργο απ να στα τρωει το κρατος δηλαδη τα χοντρα λαμογια δεν ειναι καλυτερο να φαει κατι ο υπαλληλακος και τα υπολοιπα να μεινουν σε μας;…Οποτε ρεαλιστικα να το δεις αυτος που κατηγγειλε την εφοριακο μακακια εκανε γιατι χαλασε μια διεξοδο ασφαλεις, τωρα θα του τα τρωει το κρατος χοντρα δηλαδη απλα ολα θα πηγαινουν στα χοντρα λαμογια και θα πληρωνει περισσοτερα

  2. Και που τους επιασαν , το κωλο κρεας θα τους κανουν ,οπως συνηθως γινεται διαχρονικα.Θα βγουν τα κομματοσκυλα και θα τους υποστηριξουν.Θα βγουν κι οι δικηγοροι να παρουν και αυτοι το κατι τις τους.Θα βγουν κι λογιστες να υποστηριξουν το συναφι τους.”Τι ειχες γιαννη , τι ειχα παντα”Η μιση οικονομια κινειται απο τετοια λαμογια και επειδη πολλοι αλλοι βολευονται μ αυτες τις καταστασεις, κανουν τη παπια..

  3. Ἐγκληματικές οργανώσεις στην Χαλκίδα ηπάρχουν και στα διακαστήρια και στο δασαρχείο, προς τι η έκπληξη λοιπόν;

  4. ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

  5. Ειναι καιρός να αλλάξουν όλα.Δε γίνεται να έχουμε στο.σβέρκο τους νταβατζήδες!!!

  6. Δεν έχετε φωτογραφία της ξεκολιαρας να δούμε; ΤΑ χέρια των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ της ΝΔ που ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ ΕΊΝΑΙ ΒΑΜΜΈΝΑ ΜΕ ΑΊΜΑ ΑΘΏΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Οποίος τους ΨΗΦΙΖΕΙ ΛΕΡΏΝΕΙ και τα δικά του.

  7. Αυριο θα βγουν οι αλητοσυνδικαλιστες των εφοριακων να πουν οτι αυτοι αποτελουν ελαχιστη μειοψηφια και οτι οι εφοριακοι ειναι εντιμοι και κανουν σωστα τη δουλεια τους. Κι απο πισω τα πουλημενα κομματα θα υπεραμυνθουν των” δικαιωματων των σκληρα εργαζομενων υπαλληλων ” ,και λοιπες αηδιες ! Αυτοι βλεπετε ειναι οι μονιμοι ψηφοφοροι τους. Για να μας δειξουν ομως α) Τι εσοδα εχουν απο το μισθο τους,β) Τι περιουσια ειχαν οταν μπηκαν στην διεφθαρμενη αυτη Υπηρεσια ( δεν το λεω εγω,το λενε οι διεθνεις οργανισμοι που καταγραφουν παγκοσμιως τη διαφθορα,οπου η ελληνικη εφορια και η πολεοδομια εχουν πρωτες θεσεις σε αυτο το σπορ) , γ) Να μας πουν ΠΩΣ δικαιολογειται ενας εφοριακος με μισθο 1350 το μηνα, σε εικοσι χρονια να εχει περιουσια ενος εκατομμυριου και πλεον!!! ,οπως ειναι η περιπτωση εκατονταδων τετοιων. Και τα παλιοτομαρα αυτα εξοντωνουν οποιονδηποτε πολιτη θελησουν, με προστιμα και ανυπαρκτες παραβασεις,εκτος κι αν υποκυψει στους εκβιασμους τους. Για να μην πω για την κατασκευασμενη απο τους μνημονιακους νομους δηθεν φορολογικη ικανοτητα επανω σε εικονικα ,Τεκμαρτα τα λενε , εισοδηματα,με την οποια εξοντωσαν χιλιαδες πολιτες. Εχουν δε παρει και τουπε και υφος τα τσογλανια αυτα και απευθυνονται στους πολιτες εκφοβιστικα ,σα να μιλανε σε υπηρετες τους. Τιποτε δε θα τους κανουν, εξι εφτα χρονια μεχρι το Εφετειο,οπου θα πανε για πλημμελημα και ολα καλα με καποιες εξαγορες μικροποινων. Στο μεταξυ θα βαζουν μαφιοζους να απειλουν και να καινε αυτοκινητα και να πυροβολουν στα μπαλκονια των ανθρωπων που βρηκαν το κουραγιο να τα βαλουν με τη διεφθαρμενη Μαφια των αλητων αυτων. Αλβανικη Κολομβια των Βαλκανιων,μελλοντικο τμημα της Μεγαλης Αλβανιας… Να τους χαιρονται τα πουστολεσβιοκομματα των ανωμαλων πελατων του Μιχου

Comments are closed.