«Η Κύπρος είναι μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος» – Η απάντηση Χριστοδουλίδη στις απειλές τις Χεζμπολάχ

Κοινοποίηση:
AASA

Μετά τις απειλές από τον ηγέτη της λιβανικής Χεζμπολάχ στο χθεσινό (19/06) τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Χασάν Νασράλα, προειδοποίησε ότι είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν «χωρίς κανόνες» και «χωρίς ανώτατα όρια» σε περίπτωση ενός ευρύτερου πολέμου με το Ισραήλ και ότι πουθενά στο έδαφός του δεν θα είναι κάποιος ασφαλής από τις επιθέσεις της ισλαμικής παραστρατιωτικής και πολιτικής οργάνωσης του Λιβάνου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Reuters, ο Νασράλα διευκρίνισε ότι περιλαμβάνονται πιθανοί στόχοι στη Μεσόγειο Θάλασσα, ενώ για πρώτη φορά απείλησε και την Κύπρο, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να να τη θεωρήσει «μέρος του πολέμου», εφόσον συνεχίσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικές ασκήσεις.

Το «άνοιγμα των κυπριακών αεροδρομίων και βάσεων στον ισραηλινό εχθρό για να στοχοποιήσει τον Λίβανο θα σήμαινε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι εμπλεκόμενο μέρος στον πόλεμο», προειδοποίησε ο Χασάν Νασράλα.

Η Κύπρος, που απέχει κάπου 300 χιλιόμετρα από το Ισραήλ και 200 χιλιόμετρα από τον Λίβανο, διατηρεί καλές σχέσεις και με τις δυο χώρες.

«Διάβασα τις δηλώσεις (σ.σ. του ηγέτη της Χεζμπολάχ) και θα πω ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις», ήταν η αντίδραση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η Κύπρος είναι «μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος», υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλίδης, επιμένοντας στο ότι η χώρα του διαδραματίζει ρόλο, που «αναγνωρίζεται όχι μόνο από τον αραβικό κόσμο, αλλά από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», στη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου που επιτρέπει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, από την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου στον θύλακο, ανταλλάσσονται πυρά στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου ανάμεσα στη Χεζμπολάχ, και τον ισραηλινό στρατό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Και οι πατριώτες λένε ότι ο Μητσοτακης με το Χριστοδουλίδη είναι το πρόβλημα. Εχει μετατρ1απεί σε έρμαιο και υπηρετη των σιωνιστικών συμφερόντων. Δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της το 1974, ούτε σε εμας αφησαν να την υπερασπιστούμε, επειδή δήθεν βρισκόταν μακραν και τη βαζουν τώρα να πολεμήσει για τα συμφέροντα των Εβραίων. Για αυτό μας καίνε. Να δεχθούμε να πολεμήσουμε για τα συμφέροντα των σιωνιστών. Και για να θυμηθούμε το Famagysta, επειδή η ιστορία επαναλαμβανεται η Κύπρος κινδυνεύει και φέτος να καταντήσει να τη βιαζουν όλοι, με τις ευχές δυστυχώς του πολιτικού κατεστημένου σε Κύπρο και Ελλαδα, μέχρι Τούρκοι μαζεύονται από διαφορα σημεία ακόμη και από το Αζερμπαιζαν

Comments are closed.