Η Κίνα πλημμυρίζει την Ευρώπη με ηλεκτρικά οχήματα – Δασμοί από Κομισιόν, αγνοεί το veto της Γερμανίας

Κοινοποίηση:
b81593c46b5088724eb330a079749a1d_XL

Η Κίνα πλημμυρίζει την Ευρώπη με ηλεκτρικά οχήματα, με την Κομισιόν να αναλαμβάνει δράση, παρά τις αντιρρήσεις της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ενημερώσει εντός της ημέρας αυτοκινητοβιομηχανίες πως θα εφαρμόσει προσωρινά επιπρόσθετους δασμούς, ύψους ως και 25%, στα εισαγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παράγονται στην Κίνα από τον επόμενο μήνα.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη πηγές της στις Βρυξέλλες, η Κομισιόν φέρεται να είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο μέτρο αυτό παρά τις προειδοποιήσεις από μέρους της κυβέρνησης της Γερμανίας πως έτσι διακινδυνεύει να πυροδοτήσει εξαιρετικά δαπανηρό εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, προστίθεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ραγδαία αύξηση των δασμών

Μέχρι στιγμής στην ΕΕ εφαρμόζεται φόρος 10% στα εισαγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα, αλλά από τις 4 Ιουλίου το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία.
Οι αναλυτές της Citi εκτίμησαν τη Δευτέρα ότι ο δασμολογικός συντελεστής θα μπορούσε να «αυξηθεί στο 25-30% από 10% σήμερα, ενώ στο πιο απίθανο σενάριο (40% πιθανότητα) προβλέπεται αύξηση του συντελεστή στο 30-50%».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.