Η Ελλάδα τράβηξε το αφτί του Στόλτενμπεργκ για τη Λιβύη: «Δεν εκφράζεις τη Συμμαχία»

Κοινοποίηση:
gennimatas-630x391

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι η Συμμαχία είναι έτοιμη να υποστηρίξει ένοπλα τους φιλότουρκους τζιχαντιστές στη Λιβύη, πολύ κάθετα δήλωσε:

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δεσμεύεται απόλυτα από τις κοινές θέσεις της Συμμαχίας, οι οποίες ως γνωστόν υιοθετούνται με ομοφωνία.

»Το περιεχόμενο της πρόσφατης συνέντευξής του σε ιταλική εφημερίδα, όπως αυτό αποτυπώθηκε, προφανώς δεν εκφράζει τις θέσεις της Συμμαχίας.

»Η Ελλάδα έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επισημάνσεις μέσω της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της στο ΝΑΤΟ και έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα δεν απεδόθησαν ορθώς».

Δηλαδή, όχι μόνο του τραβήξαμε το αφτί του αμετροεπή φιλότουρκου Στόλτενμπεργκ, αλλά από τον πόνο τσίριξε και άρχισε τα… «δεν απεδόθησαν ορθώς».

Τι δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ
Εχθές Πέμπτη ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε αυθαίρετα ότι το ΝΑΤΟ προτίθεται να υποστηρίξει την ισλαμική κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Φαγιέζ αλ Σαράτζ στην Τρίπολη της Λιβύης, η οποία αποτελεί βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και ο «στρατός» της αποτελείται από τζιχαντιστές.

«Υπάρχει εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, στο οποίο πρέπει να συμμορφωθούν όλες οι πλευρές.

»Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπουν στην ίδια εξίσωση ο (Χαλίφα) Χαφτάρ και η κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σάρατζ, η μοναδική αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ.

»Γι’ αυτό τον λόγο, το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να στηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στην ιταλική La Repubblica, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η Συμμαχία έχει 30 εταίρους, οι οποίοι σε πολλά θέματα έχουν διαφορετικές θέσεις.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Τουρκία παραμένει ένας σημαντικός σύμμαχος.

Υπενθυμίζεται ότι η Λιβύη εξακολουθεί να ταλανίζεται από την εμφύλια σύρραξη μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της νόμιμα εκλεγμένης Βουλής, δηλαδή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) υπό τον στρατάρχη Χαφτάρ και των τζιχαντιστικών πολιτοφυλακών που υποστηρίζουν το ισλαμικό καθεστώς υπό τον φιλότουρκο (και τουρκικής καταγωγής) «πρωθυπουργό» Σάρατζ.

Τουρκικές δυνάμεις παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ και επιχειρούν παράνομα εδώ και αρκετούς μήνες στη Λιβύη, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ισλαμικό καθεστώς, το οποίο αν και αναγνωρισμένο ως κυβέρνηση από τα Ηνωμένα Έθνη δεν έλαβε ποτέ ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ και η Βουλή υποστηρίζονται από τη Γαλλία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Οι ισλαμιστές υποστηρίζονται από την Ιταλία, την Τουρκία, το Κατάρ και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είναι γνωστός ανόητος, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι αυτός ο ανόητος θα έφτανε να μιλήσει εξ ονόματος της συμμαχίας υπέρ τζιχαντιστών.

Είναι ώρα αυτός ο διακοσμητικός να φεύγει. Προσβάλλει τη Συμμαχία και τον δυτικό πολιτισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Παιδιά εκεί στο ΥΠΕΞ, δεν ψάχνετε μήπως χάρισαν οι Τούρκοι κανένα εξοχικό στα κατεχόμενα στον Στόλτενμπεργκ;;;;

  2. Ο γνωστός καί μή εξαιρετέος Γενς Στόλτενμπεργκ μεγας μισέλλην καί φανατικός τουρκολάγνος ένα ανθελληνικό
    καθίκι έκανε την ελληνική κυβέρνηση ρεντίκολο.Δήλωση τού Στόλτενμπεργκ τό 2015″Η Ελλάδα δέν έχει δικαίωμα
    νά καταρρίψει τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα πού παραβιάζουν τόν ελληνικό εναέριο χώρο,διότι δέν είναι κυρίαρχο
    κράτος.Δικαίωμα νά καταρρέψει έχει μόνο η Γερμανία,διότι η Ελλάδα ανήκει στή Γερμανία.
    Η ελληνική κυβέρνηση έκανε όπως συνήθως μόκο.
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.