Η Εκκλησία ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών – Πληθαίνουν οι κινήσεις στήριξης στους 22 Μακεδόνες Μητροπολίτες

Κοινοποίηση:
ellada_3_0

Στο πλευρό των 22 Μακεδόνων Μητροπολιτών ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσε ότι τάσσεται ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος. Στην ανακοίνωσή του, μετά την τακτική συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη, ο ΙΣΚΕ τονίζει μεταξύ άλλων ότι έχει λάβει σαφή θέση στο εθνικό θέμα για μη παραχώρηση ονόματος, γλώσσας ή εθνικότητας υπό τον όρο «Μακεδονία» στο γειτονικό κρατίδιο συντάσσεται αγωνιστικά στο πλευρό του Κλήρου και του Λαού της Μακεδονίας.

Όλο και περισσότεροι Μητροπολίτες συντάσσονται με τους «22» σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, κ. Γεώργιος σε συνέντευξή του στο Star Κεντρικής Ελλάδος τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της ανακοίνωσης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το Σκοπιανό ζήτημα και παράλληλα συμμερίζεται και δεν αγνοεί την αγωνία που εξέφρασαν σε επιστολή τους για το θέμα οι Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδας. Επίσης, δικαιολόγησε την παρουσία κληρικών και Μητροπολιτών κυρίως της Μακεδονίας σε συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας την οποία χαρακτήρισε ανάγκη εκδήλωσης της αγνής φιλοπατρίας και όχι της εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων.

Χθες, από τη πλευρά του ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, απέστειλε επιστολή προς τους 22 Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες που διαποιμαίνουν τις Μητροπόλεις της Μακεδονίας, οι οποίοι είχαν εκφράσει με κοινή επιστολή τους την έντονη ανησυχία τους για την αμαύρωση της Ιστορίας της Μακεδονίας μετά την συμφωνία των Πρεσπών. Στην επιστολή του, ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, εκφράζει την συμπαράστασή του, συντασσόμενος στο πλευρό των Μητροπολιτών μαζί με τους Κληρικούς και όλους τους Χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεώς του, ενώ τους συγχαίρει για «την πατερική και ομολογιακή επιστολή, η οποία διαλαλεί την καθαρή αλήθεια για την ελληνικοτάτη Μακεδονία μας».

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του ΙΣΚΕ

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
1) Σύγκλιση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Ι.Σ.Κ.Ε. την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την δέουσα ενημέρωση – πρόσκληση των μελών στην Γενική Συνέλευση, η οποία θα έχει κεντρικό ομιλητή τον διαπρεπή εργατολόγο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αλέξιο Μητρόπουλο .
2) Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος έχοντας λάβει σαφή θέση στο εθνικό θέμα για μη παραχώρηση ονόματος, γλώσσας ή εθνικότητας υπό τον όρο «Μακεδονία» στο γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων συμφωνεί με το κείμενο της από 19/12/2018 Επιστολής πάντων των εν Μακεδονία Αρχιερέων και συντάσσεται αγωνιστικά στο πλευρό του Κλήρου και του Λαού της Μακεδονίας.
3) Ο Ι.Σ.Κ.Ε. συμμετέχει, δια του προέδρου του π. Γεωργίου Σελλή, στην Επιτροπή Διαλόγου, που όρισε η Δ.Ι.Σ. με βάση τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της 16 ης Νοεμβρίου 2018.

4) Το Δ.Σ. παρακολουθεί την επικαιρότητα, βρίσκεται σε εγρήγορση και αν προ της Γ. Σ. προκύψει ανάγκη θα διαμορφώσει ανάλογα τη στάση του και θα ενημερώσει τα μέλη του Ι.Σ.Κ.Ε. τα οποία επίσης καλεί να βρίσκονται σε εγρήγορση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.