Ημέρα της Ευρώπης: Εορτασμός στην Ακρόπολη, στις 9 Μαΐου, παρουσία της ΠτΔ

Κοινοποίηση:
ακροπολη

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Μαΐου ο εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης – ο οποίος φέτος συμπίπτει με την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. – που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής με πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Λόγω των αυξημένων μέτρων προστασίας από την πανδημία, ο εορτασμός θα περιοριστεί στην έπαρση της ελληνικής σημαίας και της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Στη τελετή, την ΕΕ θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και θα παραστούν εκπρόσωποι της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Η Ακρόπολη ήταν ιερός βράχος.Τώρα δέν είναι γιά τήν βεβήλωσε ό σύγχρονος Βάνδαλος ή μουστόγρια ή Μενδώνη.Καί θά βεβηλωθει καί από τήν ποντικίνα από τό προεδρικό μέγαρο.
    Η ημέρα τής σύνταξης τής Ελλάδας στήν Ευρωπαική ένωση είναι ημέρα αποφράδα γιά τήν Ελλάδα όπως ή 29 Μαίου 1453 ημέρα αποφράδα γιά τήν Κωνσταντινούπολη.
    Γιάννης Λάκων

Leave a Response