Ηλεκτρονική απάτη στην Καστοριά – 20χρονος «σήκωσε» χιλιάδες ευρώ από λογαριασμό 47χρονου

Κοινοποίηση:
ΑΠΑΤΗ

Απέκτησε παράνομα πρόσβαση στο e-banking του 47χρονου άνδρα.

Ένας 20χρονος ημεδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού Καστοριάς, ο οποίος ταυτοποιήθηκε για υποθέσεις παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων και απάτης, που τελέστηκαν σε βάρος 47χρονου ημεδαπού.

Ο 47χρονος είχε καταγγείλει ότι τον προηγούμενο, άγνωστο άτομο απέκτησε παράνομα πρόσβαση στο λογαριασμό e-banking του και μετέφερε το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ από το λογαριασμό του, σε έτερο λογαριασμό.

Μετά από έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 20χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων, καθώς και για απάτη. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Άργους Ορεστικού Καστοριάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ρε ταγαρια καραβλαχοι αφου δεν το έχετε εισαστε αγράμματοι τι της κανετε της ηλεκτρονικές πληρωμες; εδώ καλά καλά να στείλετε μνήμα με κινητό δεν μπορείτε.

  2. οταν ακους προανακριση, φεξε μου και γλυστρισα, δυο χρόνια μετα η δικη.

Comments are closed.