Ηγουμενίτσα: Αλλοδαπός συνελήφθη για αφορολόγητα τσιγάρα 37.438,19€

Κοινοποίηση:
ς;α;ψςσ

Κρυμμένα σε ειδικό χώρο είχε λαθραία τσιγάρα, ένας αλλοδαπός που προσπαθούσε να τα περάσει με το φορτηγό του, στη γειτονική Ιταλία, όπως έγινε γνωστό από τις λιμενικές αρχές της Ηγουμενίτσας.

Τον 39χρονο αλλοδαπό συνέλαβαν στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της ΠΟΔΙΝ στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο ψυγείο, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη μεταλλικής κατασκευής επί του ψυγείου-τρέιλερ, 8.820 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, δηλαδή 176.400 τεμάχια τσιγάρων, χωρίς να φέρουν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και δίχως να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, με σκοπό να μεταφερθούν παράνομα στο εξωτερικό.

Η εν λόγω επιχείρηση, όπως ανακοινώθηκε, εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακταιωρός για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η εν λόγω ποσότητα καπνικών προϊόντων, που οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 37.438,19€ αλλά και το φορτηγό.

Εις βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία και πρόκειται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: