ΗΠΑ: Κάθειρξη 20 ετών στη «μαντάμ» Γκισλέιν Μάξγουελ των οργίων του Έπσταϊν

Κοινοποίηση:
Jennifer Kalin leaves court during the third day of the Ghislaine Maxwell trial in the Manhattan borough of New York City, New York, U.S., December 1, 2021. REUTERS/Carlo Allegri

Σε 20 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε η Γκισλέιν Μάξγουελ κατηγορούμενη για αδικήματα σεξουαλικής φύσεως συμπεριλαμβανομένης της διακίνησης νεαρών κοριτσιών.

Η Μάξγουελ ειδικότερα, κατηγορείται πως “τροφοδοτούσε” τον Τζέφρι Έπσταϊν επί δέκα συναπτά έτη και κατά την διάρκεια της σχέσης τους, με ανήλικα θύματα, με την καταδίκη της να δίνει το έναυσμα σε πολλές γυναίκες να μιλούν ανοικτά για το μαρτύριο τους. Η Μάξγουελ αρνήθηκε ότι ήταν συνεργός του Έπσταϊν ο οποίος θυμίζουμε ότι αυτοκτόνησε στη φυλακή εν αναμονή της δίκης.

Η Γκισλέιν Νοέλ Μάξγουελ, κόρη του πάλαι ποτέ «βαρόνου των βρετανικών ΜΜΕ» Ρόμπερτ Μάξγουελ, εργαζόταν στις επιχειρήσεις του πάμπλουτου πατέρα της μέχρι το θάνατό του, το 1991. Στη συνέχεια, μετακόμισε στις ΗΠΑ και άρχισε να εργάζεται για τον επιχειρηματία Τζέφρι Έπσταϊν. Και στις δύο χώρες ζούσε έντονα, ήταν η ψυχή των πάρτι και της χλιδάτης ανέμελης ζωής των πλουσιόπαιδων της δεκαετίας του ’90. Με τον Έπσταϊν είχε στενή σχέση, αν και ουδείς γνώριζε ακριβώς το είδος της σχέσης τους.
Να σώσει τα προσχήματα…
Η Μάξγουελ μετέφερε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού την ξέφρενη ζωή της. Ήταν εκείνη, σύμφωνα με μαρτυρίες, που έφερε τον Έπσταϊν σε επαφή με πλούσιους και διάσημους. Για τη δίκη της στηρίζεται σε μια ομάδα συνηγόρων, γνωστών στις ΗΠΑ: έναν πρώην εισαγγελέα που συνέβαλε στην καταδίκη του βασιλιά των ναρκωτικών του καρτέλ Σιναλόα, του «Ελ Τσάπο», και έναν συνάδελφό του, που όταν ήταν εισαγγελέας είχε καταδικάσει τον εκτελεστή της Μαφίας, Τόμας Πιτέρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: