ΗΠΑ: Δολοφόνησε την σύζυγό του με… οφθαλμικές σταγόνες

Κοινοποίηση:
nosie-car

Για τη δολοφονία της γυναίκας του χρησιμοποιώντας… οφθαλμικές σταγόνες κατηγορείται ένας νοσοκόμος στη Βόρεια Καρολίνα εισπράττοντας στη συνέχεια αποζημίωση 250.000 δολάρια από ασφαλιστική εταιρεία.

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν η σύζυγος του Τζόσουα Χάνσακερ, Στέισι, άρχισε να εμφανίζει προβλήματα στην υγεία της. Αν και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο η άτυχη γυναίκα δεν συνήλθε ποτέ και άφησε την τελευταία της πνοή.

Μετά από εξετάσεις σε δείγμα αίματος της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα της ουσίας tetrahydrozoline «που είναι ένα από τα ενεργά συστατικά σε ένα συγκεκριμένο είδος οφθαλμικής σταγόνας που χρησιμοποιείται για καθαρισμό των ματιών».

Ειδικοί καρδιολόγο και τοξικολόγοι υποστήριξαν ότι το φάρμακο σε μεγάλες ποσότητες θα μπορούσε να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή μετά από κάποιο διάστημα.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα οι αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτοκτονίας ή και εμπλοκής άλλου προσώπου στον θάνατο της Στέισι.

Ο δικηγόρος του νοσηλευτή επιχείρησε να εξασφαλίσει μια «λογική» εγγύηση για τον πελάτη του υποστηρίζοντας΄οτι «δεν έχει κάνει τίποτε άλλο από την ημέρα που έφυγε η σύζυγός του από το να φροντίζει τα δύο μικρά του κορίτσια»

Το επιχείρημά του, ωστόσο, δεν έπεισε τον δικαστή ο οποίος επέβαλε εγγύηση ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που καταβληθούν τα χρήματα στον νοσηλευτή θα πρέπει να τοποθετηθεί GPS.

Έρευνες της αμερικανικής οφθαλμολογικής εταιρείας αναφέρουν ότι η ουσία tetrahydrozoline που εντοπίστηκε στο αίμα της άτυχης γυναίκας έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε απόπειρες δολοφονίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: