Ζαχάροβα σε ΝΑΤΟ: «Αποσύρετε όλα τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα από την Ευρώπη»

Κοινοποίηση:
Zaxarova

«Η Μόσχα απαιτεί από την Ουάσιγκτον να αποσύρει όλα τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα από την Ευρώπη»,
δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Ανεξάρτητα από την πολεμική ετοιμότητα των όπλων που διατίθενται για τις κοινές πυρηνικές αποστολές του ΝΑΤΟ, αυτή η εξαιρετικά αποσταθεροποιητική πρακτική από μόνη της παραμένει το πιο σοβαρό πρόβλημα για την ασφάλεια της ηπείρου».

Η «σιδηρά κυρία» της ρωσικής διπλωματίας, αν και δεν ανέφερε συγκεκριμένες χώρες στις οποίες φυλάσσονται τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα, πρόσθεσε τα εξής:

«Τα αιτήματά μας σε αυτό το θέμα παραμένουν αμετάβλητα και περιλαμβάνουν την απόσυρση όλων των αμερικανικών πυρηνικών όπλων από την Ευρώπη, καθώς και την εξάλειψη της υποδομής για την ανάπτυξή τους εκεί».

Η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι οι εν λόγω αποστολές βασίζονται στην προώθηση της ανάπτυξης αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη «χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την εθνική επικράτεια των ΗΠΑ και εντός της επιχειρησιακής εμβέλειας της ρωσικής επικράτειας».

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία ενός «πυρηνικού χάρτη», εντός του οποίου βρίσκονται όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το ρωσικό τύπο, «αυτήν τη στιγμή, περίπου 100 τακτικά πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ (TNW) – που προορίζονται για χρήση στο πεδίο της μάχης ή για περιορισμένο χτύπημα – παραμένουν σε έξι βάσεις σε πέντε χώρες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και τη Δυτική Ασία, συμπεριλαμβανομένων:

◾️ Αεροπορική βάση Buchel στη Γερμανία (αναφέρεται ότι στεγάζει 15 TNW)

◾️ Αεροπορική βάση Kleine Brogel στο Βέλγιο (15 TNW)

◾️ Αεροπορική βάση Volkel στην Ολλανδία (15 TNW)

◾️ Αεροπορικές βάσεις Aviano & Ghedi Torre στην Ιταλία (35 TNW)

◾️ Αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία (20 TNW)»

Είχαν προηγηθεί, οι δηλώσεις του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στην βρετανική Daily Telegraph σύμφωνα με τις οποίες οι Σύμμαχοι στην Ευρώπη πρέπει να κοιτάξουν προς την ανάπτυξη περισσότερων πυρηνικών όπλων, ελέω του πολέμου στην Ουκρανία!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Κυρα Μαρω βαλε και λιγη Κουλιστανιτσα μεσα και μετα τα κτυπατε ολα μαζι!

Comments are closed.