Ζαλίζουν οι τιμές του λαδιού στην Ελλάδα – Απλησίαστο για τους περισσότερους Έλληνες

Κοινοποίηση:
ΛΑΔΙ

ι τιμές του λαδιού στην Ελλάδα ζαλίζουν καθώς ένα λίτρο στο σούπερ μάρκετ μπορεί να κοστίζει από 10.90 ευρώ (ιδιωτικής ετικέτας) την στιγμή που το λάδι επώνυμης ετικέτας μπορεί να φτάσει έως και τα 16 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN μέσα σε ένα χρόνο η τιμή του λαδιού αυξήθηκε κατά 56,8%.

«Οι τιμές για τα 10 ευρώ, είναι μία πάρα πολύ υψηλή τιμή για ελαιόλαδο, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι φέτος οι τιμές του προϊόντος που βλέπουμε είναι ιστορικά υψηλές δεν τις έχουμε ξαναδεί», ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μανώλης Γιαννούλης, Πρόεδρος Οργανισμού Ελαιολάδου.

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στη χώρα μας καθώς και στην Ισπανία οι καταναλωτές το αγοράζουν πανάκριβα. Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει το ΦΠΑ από 1η Ιουλίου προκειμένου να ανακουφίσει τα νοικοκυριά.

Πολιτική αντιπαράθεση για την τιμή του ελαιόλαδου
Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

«Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο για την αντιπολίτευση που επιμένει να εισηγείται τη λάθος συνταγή – δηλαδή την εύκολη αλλά κοστοβόρα και κυρίως αποτυχημένη λύση της μείωσης του ΦΠΑ- αλλά και το λάθος παράδειγμα, αυτό της Ισπανίας που δοκίμασε τη μείωση ή και τον μηδενισμό του ΦΠΑ χωρίς να πετύχει αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα», ανέφερε σε ανάρτηση του ο Άκης Σκέρτσος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του απαντά στην ανάρτηση του κ. Σκέρτσου κάνοντας λόγο για «μαγειρεμένα» γραφήματα.

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ ανέφερε από την πλευρά του για το ενδεχόμενο ανατιμήσεων: «Εννοείται πως θα έχουμε και άλλες αυξήσεις, είχαμε πει από την 1η Ιουνίου θα έχουμε αυλήσεις σε 4.000 κωδικούς, μετά την αύξηση της τιμής του ρεύματος, σίγουρα να περιμένουμε όχι σε 4.000 αλλά σε 20.000 προϊόντα».

Το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να βάλει ένα φρένο στις ανατιμήσεις ξεκινά μπαράζ συναντήσεων με ιδιόκτητες σούπερ μάρκετ, βιομηχανίες και τις ενώσεις καταναλωτών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

 1. ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΘΑ ΣΑΣ ΜΠΟΥΚΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΜ ΟΙΛ

 2. ΟΠΟΙΟΣ ΖΗΣΕΙ.
  .
  ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΆΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ = ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
  .
  ΤΟ ΝΑ ΠΕΥΑΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.
  .ΞΕΝΟΦΟΒΟΙ, Κ.Α.

 3. Απλησίαστο για τα τεμπελόσκυλα που περιμένουν τα 400 ευρώ σύνταξη της γιαγιάς και του παππού για να πάνε να πιουν φρέντο και όταν τους λες για δουλειά σου λένε διάφορες δικαιολογίες.

Comments are closed.