Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή για την υπόθεση του Qatargate, απορρίφθηκε η έφεσή της

Κοινοποίηση:
kaili-910x521

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου απέρριψε την Τετάρτη τις προσφυγές που κατέθεσαν η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπελά κατά της απόφασης προφυλάκισής τους στο πλαίσιο της έρευνας των βελγικών Αρχών για την υπόθεση Qatargate.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία διεξάγει εδώ και αρκετούς μήνες έρευνα μεγάλης κλίμακας για τις προσπάθειες του Κατάρ να επηρεάσει την οικονομική και πολιτική λήψη αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από τον Δεκέμβριο στη φυλακή η Καϊλή

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη στις 11 Δεκεμβρίου βρίσκεται έκτοτε στη φυλακή για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο. Για την υπόθεση είχε συλληφθεί και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος, όμως, πλέον αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι. Ο Μαρκ Ταραμπελά συνελήφθη στις 10 Φεβρουαρίου.

Στις 3 Μαρτίου, το Εφετείο αποφάσισε την παράταση της κράτησής τους, επιβεβαιώνοντας την προγενέστερη απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου και η Καϊλή και ο Βέλγος ευρωβουλευτής προσέφυγαν κατά της εν λόγω απόφασης. Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir η Καϊλή δεν είχε επικαλεστεί κανένα επιπλέον επιχείρημα, ενώ η υπεράσπιση του Μαρκ Ταραμπέλα είχε αναδείξει τέσσερα νέα, αλλά και στις δύο περιπτώσεις το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο είπε «όχι» στο αίτημά τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

Leave a Response