Εχεις αυτό στο δόντι σου; Δες αμέσως τι πρέπει να κάνεις…

Κοινοποίηση:
FAGO

Τα ουλα που ματωνουν και τα δοντια που κουνιουνται ειναι δυο απο τα πιο συνηθισμενα προβληματα που αντιμετωπιζουμε στο στομα.

Αν και μπορει να οφειλονται σε παρα πολλα αιτια, η αληθεια ειναι οτι τις περισσοτερες φορες συμβαινουν λογω κακης υγιεινης του στοματος, η οποια προκαλει την εμφανιση παθησεων οπως της ουλιτιδας. Στο αρθρο αυτο θα σας αποκαλυψουμε μερικες φυσικες θεραπειες για ουλα που ματωνουν και τα χαλαρα δοντια.

Προφανως οι παρακατω προτασεις και θεραπειες ειναι χρησιμες και αποτελεσματικες μονο σε ελαφριες περιπτωσεις. Απο την αλλη, εαν εχετε σοβαρο προβλημα, μην παραμελησετε να επισκεφθειτε τον οδοντιατρο σας. Αυτος θα ξερει εαν απαιτειται εξειδικευμενη θεραπεια και θα βασισει τη διαγνωση στις ιατρικες του γνωσεις.

Χλιαρο αλατονερο

Μια απο τις καλυτερες φυσικες θεραπειες για ουλα που ματωνουν ειναι οι γαργαρες με χλιαρο αλατονερο. Όπως ξερετε, τα αλατουχα διαλυματα ειναι αντισηπτικα και βοηθουν επισης την καλη κυκλοφορια του αιματατος, στην εν λογω περιπτωση του αιματατος στα ουλα και ολο το στομα. Έτσι τα ουλα δεν ερεθιζονται και δεν ματωνουν. Απλα καντε γαργαρα ενα ποτηρι νερο με μια πρεζα αλατι δυο φορες την ημερα.

Νερο και οξυζενε

Άλλη μια προταση για φυσικες λυσεις για τα ματωμενα ουλα ειναι το νερο με οξυζενε, που μπορει να βοηθησει και στην χαλαρωση των δοντιων.Ανακατεψτε το νερο και το οξυζενε και καντε γαργαρα για 30 δευτερολεπτα, τρεις φορες την εβδομαδα. Ειναι πολυ σημαντικο να μην καταπιειτε το μειγμα, αφου τοτε θα κανει κακο στον οργανισμο σας, αντι να τον ωφελησει.

Μασαζ και βουρτσισμα των ουλων

Ειναι μια απλουστατη αλλα αποτελεσματικη θεραπεια, που παρα πολλοι παραδοξως ξεχνουν να ακολουθησουν: Καντε μασαζ στα ουλα και βουρτσιστε τα. Έτσι θα αποτρεψετε τους ερεθισμους στην περιοχη και θα απομακρυνετε την πλακα που βλαπτει τα δοντια σας. Στην πορεια θα κανετε τα δοντια και πιο ανθεκτικα. Πολλες οδοντοβουρτσες του εμποριου εχουν σημεια τα οποια μπορειτε και εσεις να χρησιμοποιησετε για να κανετε μασαζ στα ουλα, κατι που θα τα φροντισει ιδιαιτερα. Καντε το ιδιο καθε μερα, καθε φορα που πλενετε τα δοντια.

Μαγειρικη σοδα

Η μαγειρικη σοδα αποτελει αλλη μια αποτελεσματικοτατη φυσικη θεραπεια που θα σταματησει το ματωμα και το ερεθισμα των ουλων. Ανακατεψτε λιγημαγειρικη σοδα με νερο και τοποθετηστε με το δαχτυλο το μειγμα στα ουλα σας. Μετα βουρτσιστε οπως συνηθως τα δοντια σας και καντε γαργαρα.

Θυμαρι

Ειναι πασιγνωστο οτι το θυμαρι ειναι πασιγνωστο προλαμβανει τη χαλαρωση των ουλων γυρω απο τα δοντια, και αρα και τα δοντια που κουνιουνται. Εδω και αιωνες, το θυμαρι εχει αποδειχθει πως δυναμωνει και φροντιζει τα δοντια και ετσι η χρηση του οταν καποιο δοντι σας κουνιεται ειναι καλη ιδεα. Καντε γαργαρες με μειγμα νερου με ριζα θυμαριου.

Αβοκαντο

Άλλη μια καλη ιδεα για τα χαλαρα δοντια ειναι να τριψετε τα φυλλα του δεντρου του αβοκαντο απευθειας στα ουλα σας. Μπορειτε επισης να τα μασησετε για πολυ καλα αντιστοιχα αποτελεσματα. Το αβοκαντο βοηθαει τα ουλα να δυναμωσουν και δυναμωνει επισης τα δοντια. Τελος, προλαβαινει την αναγκη για σφραγισματα και καθε ασθενεια των δοντιων και του στοματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.