Ευρωπαϊκό: Οι κλήσεις για την προετοιμασία της Εθνικής γυναικών και το πρόγραμμα του 3ου ομίλου

Κοινοποίηση:
βολευ

Στις 5 Ιουνίου ορίστηκε το πρώτο ραντεβού της Εθνικής γυναικών, που θα πιάσει δουλειά εν όψει της συμμετοχής της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (15/8-3/9).

Στο πρώτο ραντεβού στις 5 Ιουνίου (ημέρα που η αποστολή θα αναχωρεήσει για την Άρτα όπου θα παραμείνει για τρεις εβδομάδες) έχουν κληθεί οι ακόλουθες αθλήτριες: Νίκη Απλαδά, Τάνια Κιουτσιούκη, Κική Τερζόγλου, Κατερίνα Αλλαγιάννη, Αριστέα Τοντάι, Μαρία Τσιτσιγιάννη, Ιωάννα Σπανάκη, Εύα Τάνη, Έλενα Καρακάση, Ξένια Κακουράτου, Μαριάννα Μπελιά, Ελευθερία Μανιατογιάννη, Έλενα Μπάκα, Ασημίνα Νικολογιάννη, Άννα Σπανού, Ευφροσύνη Αλεξάκου, Αριάδνη Καθάριου και Σταματία Κυπαρίσση.

Το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας ξεκινά στις 19 Ιουνίου κι εκεί έχουν κληθεί από τον κ. Οτσάλ οι εξής αθλήτριες: Ανδρομάχη Τσιόγκα, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Άννα Καλαντάτζε, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, Παναγιώτα Ξανθοπούλου, Μαριαλένα Αρτακιανού, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Όλγα Στράντζαλη, Μαρτίνα Ξανθοπούλου, Μάρθα Ανθούλη και Ανθή Βασιλαντωνάκη.

Στο πρώτο στάδιο η Εθνική θα πραγματοποιήσει κοινές προπονήσεις με την ομάδα της Αιγύπτου το διάστημα 16-24 Ιουνίου, ενώ θα δοθούν και τρία φιλικά παιχνίδια (18-20 Ιουνίου).

Στο δεύτερο στάδιο και το διάστημα 11-17 Ιουλίου θα βρεθεί στην Ελλάδα η Σλοβενία για κοινή προετοιμασία και τρία φιλικά (12, 13 και 15 Ιουλίου), ενώ το διάστημα 18-22 Ιουλίου οι Σλοβένες θα ανταποδώσουν τη φιλοξενία (με τις δυο ομάδες να παίζουν άλλα τρία φιλικά από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου).

Τέλος το διήμερο 4-5 Αυγούστου η Εθνική θα αντιμετωπίσει τη Βουλγαρία σε 2 φιλικά επί ελληνικού εδάφους που θα αποτελέσουν και την πρόβα τζενεράλε εν όψει του ταξιδιού μας στη Γερμανία.

Υπενθυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι στον 3ο όμιλο (οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ντίσελντορφ) όπου εκτός της Γερμανίας υπάρχουν και οι Τουρκία, Τσεχία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν με τους αγώνες να διεξάγονται στο Ντίσελντορφ.

Το πρόγραμμα του 3ου ομίλου:

Πέμπτη 17 Αυγούστου
Γερμανία-Ελλάδα

Παρασκευή 18 Αυγούστου 
Τουρκία-Σουηδία
Αζερμπαϊτζάν-Τσεχία

Σάββατο 19 Αυγούστου
Σουηδία-Ελλάδα
Αζερμπαϊτζάν-Γερμανία

Κυριακή 20 Αυγούστου
Ελλάδα-Τσεχία
Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν

Δευτέρα 21 Αυγούστου
Τσεχία-Τουρκία
Γερμανία-Σουηδία

Τρίτη 22 Αυγούστου
Αζερμπαϊτζάν-Ελλάδα
Γερμανία-Τσεχία

Τετάρτη 23 Αυγούστου
Σουηδία-Αζερμπαϊτζάν
Ελλάδα-Τουρκία

Πέμπτη 24 Αυγούστου
Τσεχία-Σουηδία
Τουρκία-Γερμανία

Το Ευρωβόλεϊ Γυναικών θα διεξαχθεί από τις 15 Αυγούστου 2023 έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2023 με διοργανώτριες χώρες το Βέλγιο, την Γερμανία, την Ιταλία και την Εσθονία.

Οι όμιλοι:
1ος όμιλος (Βέλγιο, Γκεντ): Βέλγιο, Σλοβενία, Σερβία, Πολωνία, Ουκρανία, Ουγγαρία
2ος όμιλος (Ιταλία, Βερόνα, Μόνζα και Τορίνο): Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία, Βοσνία, Ελβετία
3ος όμιλος (Γερμανία, Ντίσελντορφ): Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία, Τσεχία, Σουηδία, Ελλάδα.
4ος όμιλος (Εσθονία, Τάλιν): Εσθόνια, Φινλανδία, Ολλανδία, Γαλλία, Σλοβακία, Ισπανία.

Η Εθνική γυναικών θα συμμετέχει για 7η φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και 3η συνεχόμενη (1985, 1991, 1993, 2001, 2019, 2021, 2023).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response