Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: “Η Ρωσία ευθύνεται για τη δολοφονία του Αλεξάντρ Λιτβινένκο”

Κοινοποίηση:
Αλεξάντρ Λιτβινένκο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι η Ρωσία είναι «υπεύθυνη» για την δολοφονία του πρώην πράκτορα Αλεξάντρ Λιτβινένκο, ο οποίος δηλητηριάσθηκε με πολώνιο 210, ένα σπάνιο ραδιενεργό ισότοπο, το 2006 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι «υπάρχει ισχυρό τεκμήριο» ότι οι αυτουργοί της δηλητηρίασης, οι οποίοι εντοπίσθηκαν από βρετανική έρευνα, «έδρασαν ως πράκτορες του ρωσικού Κράτους».

Το Δικαστήριο έκρινε επίσης ότι η Μόσχα δεν παρείχε «εναλλακτική εξήγηση», «ικανοποιητική και πειστική», «ούτε απέκρουσε τα συμπεράσματα της δημόσιας βρετανικής έρευνας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά! Είναι γνωστές άλλωστε οι πρακτικές της πρώην σοβιετικής υπηρεσίας πληροφοριών, που κατέχει άριστα το γέννημα-θρέμα της, φιλότουρκος σύντροφος Πούτιν. Να τον χαιρόμαστε …

  2. Τό τσίρκο μέ τά ρωσικά δηλητήρια συνεχίζεται.
    2018 δηλητηριάστηκε από Ρώσους ό πρώη κατάσκοπος Σεργκέι Σκριπάλ στήν Αγγλία μέ τό δηλητήριο νοβιτσόκ.Τό διέδωσε ή πρώην πρωθυπουργός τής Αγγλίας ή ανισόρροπη Τερέζα Μέι γιά νά βλάψει τόν Πούτιν.Μόνο εικασίες.Μέχρι σήμερα καμία απόδειξη.
    2020 δηλητηριάστηκε από Ρώσους ό Αλεξέι Ναβάλνι μέ τό δηλητήριο νοβιτσόκ.
    Μόνο φανταστικές θεωρίες καί καμία απόδειξη μέχρι τώρα.
    Γιάννης Λάκων

Leave a Response