Ευρωκοινοβούλιο: Η ελληνική λίστα της ντροπής – Ψήφισαν να καταργηθεί το βέτο των κρατών μελών

Κοινοποίηση:
European_Parliament_Strasbourg_CREDITEuropean-Parliament

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ψήφισμα που αποσκοπεί στην τροποποίηση των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταργώντας το δικαίωμα βέτο των κρατών μελών, δίνοντας μεγαλύτερη εξουσία στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Το ψήφισμα έγινε δεκτό στο σύνολό του με 291 ψήφους, ενώ 274 ευρωβουλευτές ψήφισαν κατά και 44 ψήφισαν «Παρών». Η ίδια η ψηφοφορία δείχνει πόσο διχαστικό είναι το θέμα, ενώ και τα κράτη μέλη δεν φαίνεται να επιθυμούν την αλλαγή.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το τμήμα του ψηφίσματος που αφορούσε τις τροποποιήσεις στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, όπου και η επίμαχη κατάργηση του βέτο, καθώς και η αντικατάσταση της φράσεως «ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών» με τη φράση «ισότητα μεταξύ των φύλων» (Άρθρο 2), έλαβε πολύ περισσότερες ψήφους (360) έναντι 229 που το καταψήφισαν.

Σημαντικό είναι ωστόσο να αναφέρουμε, ότι στους καταψηφίσαντες περιλαμβάνονται οι ευρωομάδες ECR (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές) και ID (Ταυτότητα – Δημοκρατία), καθώς και η μεγαλύτερη μερίδα των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), κυρίως οι προερχόμενοι από μικρότερες χώρες, από ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, καθώς και εκείνοι που ανήκουν στην πιο συντηρητική πτέρυγα της μεγαλύτερης ευρωομάδος. Δυστυχώς, με εξαίρεση την κ. Βόζεμπεργκ, η οποία καταψήφισε το ψήφισμα εν τω συνόλω του, αλλά απουσίασε κατά την ψηφοφορία των επίμαχων διατάξεων, όλοι οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, συμπαρατάχθηκαν με τη μειοψηφία του ΕΛΚ, λες και πρόκειται για ευρωβουλευτές της Γαλλίας ή της Γερμανίας και όχι μίας μικρής χώρας, που ποντάρει την εθνική της κυριαρχία στο δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο).

Η λίστα της ντροπής
Αισθάνεται κανείς πραγματικά ντροπή να διαπιστώνει ότι από τους 21 Έλληνες (;) Ευρωβουλευτές μόνον τρεις πήραν ξεκάθαρη θέση κατά ενός ψηφίσματος που είναι αντίθετο με τα συμφέροντα και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος, αλλά και ως προς τον πολιτισμό της και την εθνική της συνοχή, καθώς προάγει ξεκάθαρα τη γνωστή woke ατζέντα. Πρόκειται για τον Εμμανουήλ Φράγκο της Ελληνικής Λύσης, αλλά και για τους κομμουνιστές ευρωβουλευτές, Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο και Κωνσταντίνο Παπαδάκη.

Θλιβεροί δεν είναι ωστόσο μόνον όσοι αβίαστα υπερψήφισαν αυτό το επαίσχυντο κείμενο, που πρότεινε ο ταγμένος εχθρός της χώρας μας, Γκι Φερχόφστατ, μαζί με 4 Γερμανούς ευρωβουλευτές, με μοναδικό σκοπό να μετατραπεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία υπερσυγκεντρωτική Σοβιετία. Ακόμη χειρότεροι είναι αυτοί που απουσίασαν αδικαιολόγητα και ακόμη χειρότεροι αυτοί που ήταν εκεί και αποχώρησαν, πιθανότατα για να χαζολογήσουν σε καμιά μπιραρία των Βρυξελλών. Ακόμη και ο κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος εξελέγη με τις ψήφους Ελλήνων πατριωτών, έφυγε στη μέση. Το ίδιο έπραξε και ο «πολύς» κ. Κύρτσος, ο οποίος ανήκει στην ίδια ευρωομάδα με τον Φερχόφστατ.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς, ότι, αν η διαφορά στην ψηφοφορία για το σύνολο του ψηφίσματος ήταν μόλις 17 ψήφοι, αν όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές είχαν πράξει το αυτονόητο για μία χώρα με το μέγεθος και τη θέση της Ελλάδος, το ψήφισμα θα πήγαινε στις καλένδες. Όχι όμως! Κάτι είναι πολύ σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

VetoEuroparlGR

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ξερουν τι κανουν ερχονται πολυ δυσκολες αποφασεις κοσοβο σκοπια αιγαιο και αλλα τους λυνει τα χερια αλλα δεν ξερουν οτι αν μια μερα τρελαθουμε θα τους παιρνει ο χαρος. θα τους θερισουμε σαν τα σιτιρα.

Comments are closed.