Ετοιμάζουν να κάνουν τον κόσμο να πεινάσει – Θα αποκλείσουν τους ανεμβολίαστους και από τα σούπερ μάρκετ;

Κοινοποίηση:
σούπερ μάρκετ

Η κυβέρνηση μπορεί να τονίζει διαρκώς ότι η χώρα δεν θα ξανακλείσει και δεν θα επιβληθεί νέο lockdown, όμως η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 8.613 νέα κρούσματα χθες και διαρκώς παρατηρείται μια αυξητική τάση σε όλους τους αριθμούς. Γι’ αυτό τον λόγο έχουν πέσει στο τραπέζι πρόσθετα μέτρα με πολλούς «ειδικούς» να υποστηρίζουν ότι πρέπει να μπούμε σε lockdown, παρόλο που έχει εμβολιαστεί πάνω από το 60% του πληθυσμού.
Το πρώτο μέτρο που ξεκινά να εφαρμόζεται ήδη είναι η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών καθώς και των ιδιωτικών κλινικών, με σχέδιο που αναμένεται να ανακοινωθεί σταδιακά τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως πρόταση υπάρχει η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού νόσησης ή αρνητικού rapid test ακόμα και για τα σούπερ μάρκετ, στο μοντέλο της Κύπρου, κάτι που είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Οικονόμου.
Την ίδια στιγμή -αν και διαψεύδεται ως σενάριο από τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας- δεν αποκλείεται να υπάρξουν εισηγήσεις από μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για κλείσιμο σχολείων.

Τέλος η κυβέρνηση βλέπει θετικά την εισήγηση για επαναφορά της μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Είναι ένα μέτρο το οποίο ναι μεν «ακουμπά» και τους εμβολιασμένους αλλά κρίνεται πως αυτό γίνεται σε ένα «λογικό βαθμό», ενώ αναμένεται να υπάρξουν και αλλαγές στην εστίαση.
Οι «ειδικοί» έχουν εισηγηθεί, ειδικά για τις πολύ επιβαρυμένες περιοχές:

α) να απαγορευτούν ξανά οι όρθιοι σε μπαρ – εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης και να επιτρέπονται μόνο καθήμενοι σε τραπέζια, όπως παλαιότερα, και

β) να σταματά νωρίτερα το ωράριο λειτουργίας, καθώς οι χώροι διασκέδασης θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης.

Είναι δεδομένο ότι τα περισσότερα από τα μέτρα που αναφέραμε δεν θα σταματήσουν τη διάδοση του κορωνοϊού, καθώς κυβέρνηση και «ειδικοί» αρνούνται να δουν την ρίζα του προβλήματος, οπότε θεωρούμε ότι είναι θέμα χρόνου να πέσει στο τραπέζι η πρόταση για lockdown.

Φυσικά τις συνέπειες του lockdown τις βιώσαμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο, καθώς το μόνο που κατάφερε ήταν να καταστρέψει την οικονομία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Θελω να δω τι θα γινει οταν μας αποκλεισουν απο παντου και αρχισουν να αυξανουν οι διασωληνωμενοι απο την διασπορα μεταξυ των εμοβολιασμενων τι σκατα θα βγουν να πουν τοτε τα τσακαλια οι πανεπιστημιακοι ο Θεος να τους κανει

  2. Θα του κλ@@@@@@@ τα αρ@@@@ του κόσμου….

Comments are closed.