“Εσπασε” κι ομολόγησε ο πατέρας βρέφους που πέθανε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση

Κοινοποίηση:
σαψα

Στην παραδοχή ότι την περασμένη Τετάρτη άρπαξε το 2,5 μηνών κοριτσάκι του και το ταρακούνησε έντονα μέχρι να σταματήσει να κλαίει, φέρεται να προέβη 37χρονος πατέρας, ο οποίος μαζί με την 22 ετών μητέρα τελούν υπό οκταήμερη κράτηση ως ύποπτοι για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ανακρινόμενος ο 37χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι στην προσπάθεια του να σταματήσει το κλάμα του παιδιού, το ταρακούνησε έντονα.  Το βρέφος σταμάτησε να κλαίει και το έβαλε στο κρεβατάκι του. Το παιδί δεν αντιδρούσε και τα ξημερώματα Σαββάτου 5 Μαρτίου μετέφεραν το βρέφος στο νοσοκομείο Λεμεσού.  Ο ύποπτος ισχυρίζεται ότι η 22 ετών γυναίκα του δεν ήταν παρούσα στα όσα τραγικά διαδραματίστηκαν τη Τετάρτη.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ συνεχίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης.  Τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα συνεχίζουν να είναι υπό οκταήμερη κράτηση ως ύποπτοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Διερευνάται επίσης κατά πόσον το βρέφος υπήρξε  κατ’ εξακολούθηση θύμα κακοποίησης ή όχι.  Το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, ένα 3χρονο αγοράκι, μεταφέρθηκε σε συγγενικά του πρόσωπα.

Η σύλληψη των γονιών έγινε μετά τη νεκροτομή, την οποία διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

Όπως διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του παιδιού επήλθε από κακόβουλη τραυματική κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πράξη, ή πράξεις που εμπεριέχουν βίαιο κούνημα του βρέφους, με ή χωρίς πρόσκρουση σε αμβλεία επιφάνεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: