Επιτέθηκε σε 89χρονη για να τη ληστέψει στο κέντρο του Βόλου – Συνελήφθη από πολίτες

Κοινοποίηση:
τσαντακιας

Σκηνές απείρου κάλλους στο κέντρο του Βόλου χθες το μεσημέρι. Ενοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν επίδοξο ληστή, που επιτέθηκε σε 89χρονη Βολιώτισσα. Ο δράστης, ημεδαπός ηλικίας 38 ετών, συνελήφθη σε λίγη ώρα στον τόπο της ληστείας και οδηγούταν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

Ολα συνέβησαν γύρω στις 13:00, όταν ο 38χρονος είδε την ηλικιωμένη να κινείται πεζή στο κέντρο της πόλης και την έβαλε στο μάτι. Ο επίδοξος ληστής την ακολούθησε μέχρι την πολυκατοικία, όπου βρίσκεται το διαμέρισμά της και στη συνέχεια μπήκε μαζί της στο ασανσέρ.

Για να μη γίνει αντιληπτό το σχέδιό του κατέβηκε νωρίτερα από το ασανσέρ και ανέβηκε τις σκάλες για να αιφνιδιάσει την ηλικιωμένη.

Την ώρα που η ηλικιωμένη ετοιμαζόταν να μπει στο σπίτι της και ήταν αμέριμνη της άρπαξε την τσάντα σπρώχνοντάς τη, με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει την ισορροπία της, να πέσει στο έδαφος και τρομοκρατημένη να φωνάζει για βοήθεια.

Οι φωνές της ακούστηκαν στα διαμερίσματα και ένοικοι έτρεξαν άμεσα για να τη βοηθήσουν. Βλέποντας την 89χρονη στο έδαφος και τον δράστη να τρέχει κατάλαβαν τι είχε συμβεί.

Εξοργισμένοι για τον θρασύ ληστή που επιτέθηκε σε υπερήλικη γυναίκα ένοικοι κινήθηκαν να τον πιάσουν και σε λίγα λεπτά ο δράστης ακινητοποιούταν εντός της πολυκατοικίας. Η σύλληψή του από τους αστυνομικούς ήταν στη συνέχεια θέμα χρόνου.

Ο δράστης κρατείται και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου για την άσκηση ποινικής δίωξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απασχολήσει ξανά την Αστυνομία, καθώς πριν από έναν περίπου μήνα είχε ληστέψει άλλη ηλικιωμένη γυναίκα στο σπίτι της σε περιοχή κοντά στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η δράση του τότε είχε ταυτοποιηθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, αλλά δεν είχε συλληφθεί λόγω παρέλευσης Αυτοφώρου.

taxydromos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: