Επιστολή του Τσάκαλου – Τι λέει το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» μετά τη σύλληψή του!

Κοινοποίηση:
τσακαλος

Ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στο πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στις φυλακές να εκτίσει το σύνολο της ποινής.

Ο Χρήστος Τσάκαλος αρνείται τις κατηγορίες και σε επιστολή που απέστειλε δίνει την δική του εκδοχή.

Η επιστολή
«Και τώρα λίγο αλήθεια κύριοι… 

Με ένα πλημμέλημα δύο χρόνια φυλακή, αυτά είναι τα μαθηματικά του νέου ποινικού κώδικα. Αρχικά έστησαν ένα τρομακτικό ψέμα με “τρομοκράτες” και Greek Mafia που τελικά τρόμαξε και το ίδιο το ψέμα. Με συνέδεσαν με ΟΥΚαδες, που όχι μόνο δεν γνώριζα, αλλά αξιακά και ιδεολογικά βρισκόμαστε σε αντίθετους κόσμους . Με συνέδεσαν με βόμβες της “Greek Mafia” που είναι ένας χώρος που μου προκαλεί αηδία. Χρησιμοποίησαν δύο προσωπικές μου φιλίες με ανθρώπους που έχουν πεθάνει, για να στήσουν ένα σενάριο που θα έδινε παράσημα στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη και θα τάιζε με ψέματα πρόθυμους δημοσιογράφους. Το ψέμα τους αποκαλύφθηκε, αλλά κανείς δεν θα μιλήσει για αυτό.

Στο πέρασμα μου απο τις φυλακές είχα αναπτύξει φιλικές σχέσεις με διάφορους ανθρώπους που βιώσαμε μαζί την συνθήκη του εγκλεισμού. Αυτές οι φιλικές σχέσεις, δεν σήμαιναν συνεργασία επαγγελματική ούτε και κοινούς στόχους στην περαιτέρω ζωή μας. Η αλήθεια είναι απλή και ξεκάθαρη. Η φιλία που είχα με συγκεκριμένους ανθρώπους, που τώρα εδώ και αρκετό καιρό δεν βρίσκονται εν ζωή, δεν είχε σχέση ούτε με τις επαγγελματικές ούτε με οποιεσδήποτε άλλες ενασχολήσεις είχαν. Οι δικές τους δουλειές, επιλογές, φιλίες και έχθρες ήταν δικό τους κομμάτι και όχι δικό μου. Τα media με έχουν βαφτίσει ως άνθρωπο που είχα στην κατοχή μου, όχι ένα αλλά παραπάνω μάλιστα, βενζινάδικα σε συνεργασία με άλλα άτομα. Ένα ψέμα το οποίο ποτέ και πουθενά δεν έχει την παραμικρή δόση αλήθειας και προκαλώ την αστυνομία ή τα media που τόσο αρέσκονται να το επαναλαμβάνουν, να αναφέρουν το παραμικρό στοιχείο που να το επιβεβαιώνει.

Το πού δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά το ξέρει απόλυτα η αντιτρομοκρατική και όλες οι άλλες υπηρεσίες της αστυνομίας που με παρακολουθούσαν εδώ και χρόνια στο χώρο εργασίας μου. Έπειτα, πέρα από εν δυνάμει μπλεγμένο σε κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων, προσπαθούν τώρα για να κάνουν ακόμα πιο φουσκωμένες τις ιστορίες τους να με εμπλέξουν και σε υποθέσεις με λαθρεμπόριο τσιγάρων και συγκρούσεων μεταξύ ατόμων που ασχολούνται με αυτό.. Άλλο ένα ξεκάθαρο ψέμα και προκαλώ την αστυνομία και τα media που τώρα το αναπαράγουν, να βγάλουν το παραμικρό στοιχείο που δείχνει την οποιαδήποτε σχέση μου με οτιδήποτε τέτοιο.

Η αστυνομία που βρίσκομαι υπο αδιάλειπτη “επιτήρηση” μετά την αποφυλάκιση μου αν υπήρχε η παραμικρή βάση σε αυτά τα μυθεύματα να είστε σίγουροι ότι ήδη θα είχε στήσει μια παραφουσκωμενη δικογραφία για να πουλήσει άλλη μια “επιτυχία” της. Φτάσανε στο σημείο να αναφέρουν ότι εξετάζουν την συμμετοχή μου ακόμα και στην ανατίναξη του αγωγού του νερού της Αίγινας ξεπερνώντας κατα πολύ προηγούμενα στάδια γελοιότητας.

Η πορεία ζωής μου ήταν και είναι διαφορετική. Δεν είχα ούτε έχω καμία σχέση με αυτούς τους χώρους και αν τα media που τόσο αρέσκονται στο να το αναπαράγουν ας πουν ένα και μόνο στοιχειο, πέρα από την την ύπαρξη συγκεκριμένων φιλικών σχέσεων, που εξάλλου ποτέ δεν τις είχα κρύψει. Αν ποτέ μπω φυλακή για κάτι που όντως έκανα (όχι όπως τώρα που είναι προϊόν σκευωρίας) αυτό θα ήταν για πολιτικούς λόγους και ποτέ για ποινικούς και “παρα”καπιταλιστικούς.

Η υπόθεση μου τελικά διαχωρίστηκε απο τους ΟΥΚάδες και κατέληξα να δικαστώ από το μονομελές πλημμελειοδικείο για ένα απλό πλημμέλημα.

Και εδώ ξεκινάει μια νέα δυστοπία που ξερνάει κάγκελα, κελιά και φυλακές .Όμως, πώς μπορεί να υπάρξει μια δίκαιη δίκη (αν θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ αυτό) όταν επί ένα 24ωρο όλη η Ελλάδα βομβαρδίστηκε με την μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας για την πρώτη σύλληψη “τρομοκράτη” για την “Greek Mafia” και όλες αυτές τις γελοιότητες. Αυτό ήταν μια δικαστική διαδικασία βγαλμένη από τα δελτία ειδήσεων και χωρίς να λαμβάνει υπόψη κανένα πραγματικό γεγονός. Δεν μου επέτρεψαν μάλιστα ως κατηγορούμενο να καλέσω μάρτυρες, που ο ένας μάλιστα ήταν αστυνομικός της υπηρεσίας που με συνέλαβε. Παραβίασαν ακόμα και τα δικά τους στάνταρ περί “νομικού πολιτισμού”. Πρόκειται για ένα πραγματικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών, απλά αυτή την φορά από την κρατική εξουσία και τις εκφάνσεις της, εναντίον μου για να μην λουστούν το φιάσκο των σεναρίων που λέγανε και τελικά ξεφούσκωσαν. Καταδικάζομαι τελικά σε δύο χρόνια φυλάκιση (για το ίδιο πλημμέλημα οι ποινές είναι συνήθως 6 μήνες) και το δικαστήριο αποφασίζει την φυλάκιση μου δίχως ανασταλτικό. Το παρελθόν μου είναι εισιτήριο μετ΄ επιστροφής στην φυλακή. Πρώτα δικάζουν το όνομα μου και μετά την υπόθεση μου. Μια πρόβα τζενεράλε του νέου ποινικού κώδικα. Μια δικαστική υπερεξουσία που ξερνάει ποινές και κάγκελα.

ΕΝΟΧΟΣ ΕΝΟΧΟΣ 

ΦΥΛΑΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΦΥΛΑΚΗ 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Σκατά τρομοκράτης είναι αφού έκανε παρέα με τον Ρουμπέτη, το τσιράκι των πλούσιων απατεώνων. Το σύστημα πολεμάει ή τους αντισυστημικούς δημοσιογράφους; Εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του κυρίου Χίου;

  2. Η κύρια έγνοια του είναι να μην συνδέσουν τους επαναστάτες του κώλου με τα κωλόπαιδα που χρησιμοποιούν οι εφοπλιστές για να μοιράζουν σφαίρες σε όσους σηκώνουν ανάστημα.

  3. Τώρα θέλει και νομικό πολιτισμό το κάθε κάθαρμα, κρίμα που δεν ήρθε ακόμα η στιγμή που δε θα τους προστατεύει ο “νομικός πολιτισμός”

  4. Πολυ καλα τα λεει. η αστυνομια δημιουργει δικογραφιες και αφηνει δολοφονους να κυκλοφορουν με την mercedes του Αλαφουζου. Ετσι δεν ειναι Στεφανε?

Leave a Response