Επιμένει να είναι πανάκριβη η βενζίνη στην Ελλάδα

Κοινοποίηση:
βενζιναδικο

Πτωτικά για δεύτερη συνεδρίαση κινούνται σήμερα Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, λόγω ανησυχιών ότι οι κίνδυνοι στον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα μπορεί να προκαλέσουν ύφεση που θα οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης καυσίμων. Επιβαρυντικά στην αγορά επιδρά και η εκτίμηση για πιθανή αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent για τον διακανονισμό του Μαΐου υποχώρησαν 68 σεντς, ή 0,9%, στα 72,29 δολάρια το βαρέλι μετά από απώλεια σχεδόν 12% την περασμένη εβδομάδα, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Δεκέμβριο.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate για παράδοση Απριλίου ήταν στα 66,16 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 58 σεντς ή 0,9%, μετά από πτώση 13% την περασμένη εβδομάδα, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον περασμένο Απρίλιο. Το συμβόλαιο του Απριλίου θα λήξει την Τρίτη και το πιο ενεργά διαπραγματεύσιμο μέλλον του Μαΐου ήταν επίσης μειωμένο κατά 0,8% στα 66,40 δολάρια.

Στον αντίποδα, τα καύσιμα στην Ελλάδα συνεχίζουν να είναι πανάκριβα με την αμόλυβδη να επιμένει στα 1,90 ευρώ ανά λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης σε λίγο καλύτερα επίπεδα. Οι μειώσεις των διεθνών τιμών του πετρελαίου δυσκολεύονται ακόμη να περάσουν στην αντλία προς μεγάλη δυσαρέσκεια των καταναλωτών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. ΜΑ ΠΩΣ ΑΛΛΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΚΥΦΗΝΕΣ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΡΟΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ

  2. Σ’αυτή τη χώρα αν από αύριο το πρωί όλα τα αυτοκίνητα μπορούσαν να έκαιγαν νερό πάλι 2 ευρώ το λίτρο θα είχε γιατί θα ήταν ειδικό νερό……. θα είχε μέσα μίζα.

  3. Βρε εδώ η Κύπρος που παιρνει καύσιμα απο τα δικά μας διυλιστήρια έχει 0.30 λεπτα φθηνότερη βενζίνη ανα λίτρο!!!!!
    Κατα τα αλλά οι κ@λογεροι τρεχουν στα συντριβάνια για να ακούσουν άλλο εναν Μητσοτάκη να τους τάζει αναπτυξη ασφάλεια και δικαιοσύνη 🤣😂

  4. Συνειδητοποιηστε οτι η χωρα χρωσταει της Μιχαλους, σε συνδυασμο και με τα….ντοπια πιρανχας η τιμη ειναι πανακριβη! Μακαρι νατανε και βενζινη ποιοτητας!

  5. Σε όλη την ΕΕ πουλάνε τα καύσημα λες και το βαρέλι έχει 180 δολάρια.

Comments are closed.