Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών – Πώς κάνετε αίτηση, τι πρέπει να ξέρετε

Κοινοποίηση:
Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Τα ωφελούμενα νοικοκυριά από το πρόγραμμα θα ξεπεράσουν τις 300.000, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθούν περίπου 350.000 εκπτωτικά voucher για την αντικατάσταση έως και τριών συσκευών: ψυγείο, κλιμαστικό, καταψύκτης.

Ποιες συσκευές δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε
Υπενθυμίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση:

-πλυντήρια ρούχων
-πλυντήρια πιάτων
-ηλεκτρικές κουζίνες

Πώς κάνετε αίτηση για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών
Σε ότι αφορά την αντικατάσταση των ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, είπε πως η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και θα αφορά σε κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες.

Η ειδική πλατφόρμα θα περιλαμβάνεται στο gov.gr. Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

1. Είσοδος στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet για να κάνουν την αίτηση.

2. Ένα ακόμα στοιχείο που θα πρέπει να έχουν διαθέσιμο, θα είναι και το ΑΦΜ.

3. Ο ενδιαφερόμενος, είτε μόνος του, είτε μέσω του λογιστή του θα μπορεί να δηλώσει στο σύστημα ποιες συσκευές θέλει να αντικαταστήσει.

Σημειώνεται πως τα χρήματα δεν θα λαμβάνονται με πίστωση ποσού. Ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει ένα εκπτωτικό κουπόνι και θα πηγαίνει με αυτό σε οποιοδήποτε κατάστημα για να επιλέξει την καινούρια συσκευή. Εκεί, με την αγορά, θα αφαιρείται το ποσό της έκπτωσης.

Θα μπορείτε να επιλέξει όποια συσκευή επιθυμεί, απλά αυτή θα πρέπει να πληροί κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας.

Ποιοι αποκλείονται από την επιδότηση
Εκτός επιδότησης θα μείνουν όσοι δεν πληρούν μία απαραίτητη προϋπόθεση: Θα πρέπει η παλιά συσκευή που θέλετε να αντικαταστήσετε να λειτουργεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Οι φόροι και η κατανάλωση αγαθών ⬆️⬆️⬆️⬆️ πως με τι; θα πληρώσουν να τα αλλάξουν; τα κληματιστικα μας μάραναν οι άνεμο γεννήτριες δεν καταστρέφουν την φύση!!!

  2. Πως θα τα πάρουν οι Άνθρωποι με μισθό και σύνταξη 700 και 1000 €;;

  3. Τώρα που Η ΔΕΗ ⬆️⬆️⬆️ ότι πρέπει να ανοίγεις air-condition ποιον κοροϊδεύουν οι Άθλιοι ζήτουλες που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στην πλάτη τους!!! Ξεφτυλισμενοι μισανθρωποι!

Comments are closed.