Επιβράβευσαν την εισαγγελέα των υποκλοπών! Να ευχαριστεί τους Πειραιώτες ευεργέτες της!

Κοινοποίηση:
Β3

Στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά επιστρέφει η Βασιλική Βλάχου η οποία ήταν αρμόδια τα τελευταία τρία χρόνια για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και είχε δώσει το «πράσινο φως» για τις υποκλοπές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και άλλων προσώπων.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου που συνεδρίασε στις 22 Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, αποφάσισε τη μετάθεση της από την Εισαγγελία Αθηνών στη Εισαγγελία Πειραιά.

Η Βασιλική Βλάχου είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην αντιπολίτευση για τις υποκλοπές πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων που έγιναν από την ΕΥΠ με την έγκρισή της.

Εις βάρος της είχε διαταχθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο πειθαρχικός έλεγχος με εντολή του τότε αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και προέδρου του τριμελούς συμβουλίου Επιθεώρησης Χρήστου Τζανερρίκου, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τη θέση της εισαγγελέως ΕΥΠ ανέλαβε στις 12 Μαΐου 2020, έπειτα από ψηφοφορία του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου. Η πλειοψηφία ήταν οριακή, με 6-5 ψήφους. Η αποστολή της ήταν να ελέγχει τη νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Πληροφορίες και δημοσιεύματα ανέφεραν ότι «ήταν προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, που φέρεται ότι δήλωνε σίγουρος στο στενό του περιβάλλον ότι αυτή θα γίνει τελικά εισαγγελέας στην ΕΥΠ».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Ντρέπομαι για αυτούς που ψηφίζουν, χωρίς να λάβουν υπόψη, ότι τα κόμματα που Κυβέρνησαν- Κυβερνούν με σύστημα Camorra…άσε την Δικαιοσύνη…ευτυχώς υπάρχουν & μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού Δικαστικοί που παραιτούνται μη αντέχοντας…

  2. καθάρματα του μπλε πασοκ (νδ), μετά απορείτε γιατί σας θερίζουν οι καρκίνοι σαν μύγες…

  3. Βρωμόσκυλα, χαφιέδες του κούλη. Βρωμόσκυλα και τα άλλα δικαστάκια που της έδωσαν προαγωγή. Βρωμιά παντού. Μία 17ν είναι η λύση.

  4. Ε καλα τωρα. Κανενας δεν πιστευει οτι η εν λογω κυρια με 6-5 ψηφους προηχθηε σε εισαγγελα υποκλοπων με εντολες ανωθεν……Τι κανει νιου νιαου στα κεραμιδια….

  5. Μην ξεχνάτε αυτή η επίορκη σαύρα μαζί με τον Πλιώτα ξέπλυναν τα εγκλήματα του Χρηματιστηρίου.

Comments are closed.