Επιβεβαιώνει την Ρωσία ο Guardian: “Η Ουκρανία θα στοχεύσει Ρώσους στρατιώτες στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια!”

Κοινοποίηση:
πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας,  Βολοντιμίρ Ζελένσκι, έχει δεσμευτεί να στοχεύσει ρωσικά στρατεύματα στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia που βάλλουν κατά ουκρανικπων πόλειων. «Κάθε Ρώσος στρατιώτης που είτε πυροβολεί στο σταθμό είτε πυροβολεί κάτω από την κάλυψη του σταθμού πρέπει να καταλάβει ότι γίνεται ειδικός στόχος για τις ειδικές υπηρεσίες μας, για τον στρατό μας», είπε ο Ζελένσκι σε μια δήλωση σε βίντεο το βράδυ του Σαββάτου.

Τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία έχουν κατηγορήσει η μία την άλλη ότι βομβαρδίζουν τον πυρηνικό σταθμό, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, μετά από πολλά επεισόδια τις τελευταίες εβδομάδες. Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τον σταθμό στις αρχές του πολέμου. Τα κράτη της G7 κάλεσαν τη Μόσχα να αποσυρθεί από το εργοστάσιο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρηνικής καταστροφής.

Σημείωση: ο τίτλος του βίντεο που ανάρτησε ο Ζελένσκι τροποποιήθηκε στις 14 Αυγούστου. Η λέξη «δυνάμεις» άλλαξε σε «στρατιώτες».

Η δήλωση αυτή προφανώς γίνεται από τον Ουκρανό πρόεδρο για να απειλήσει ακόμα και με πιθανότητα πυρηνικής καταστροφής. Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση. Μέχρι χθες, υπήρχε η απόλυτη άρνηση της Ουκρανίας ότι βομβαρδίζει την περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου. Σήμερα έχουμε την πλήρη αντιστροφή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Οτι ωρα θελει ο Ρωσος παταει το κουμπι και εξαυλωνει τη…..γοβα! Απλα κινειται αργα σαδιστικα με οικονομικα παιγνιδακια σε βαρος της Ευρωπης και του ραμολιμεντου των ΗΠΑ!

Comments are closed.