Επεισοδιακή έναρξη της Προανακριτικής! ΝΔ και ΚΙΝΑΛ καταγγέλουν Τουλουπάκη

Κοινοποίηση:
ESKASE-TORA

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την διαμαρτυρία της ΝΔ ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς σπεύδει να στέλνει άμεσα τα έγγραφα από την δικογραφία που ζητά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας και όχι αυτά που έχει ζητήσει εδώ και καιρό η ΝΔ.

Χαρακτηριστικά φέρεται ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης να ανέφερε πως η κυρία κα Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ. Λάππας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει σήμερα στην Επιτροπή μας αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί;

Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου φέρεται να είπε πως η ενέργεια της κυρίας Τουλουπάκη δεν είναι ούτε απλή αμέλεια ούτε αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τι θα στείλει και τι όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας, πρότεινε την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου δεν θέλησε να επιτρέψει την φωτογράφηση της, εισήλθε στην επιτροπή φορώντας μαύρα γυαλιά κρατώντας ένα φάκελο στο χέρι ενώ να την περιστοίχιζαν αστυνομικοί για να μην είναι δυνατή η φωτογράφιση της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: