Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την εγκεφαλικά νεκρή μητέρα μετά από γέννα

Κοινοποίηση:
untitled

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναφορικά με περιστατικό επιτόκου, η οποία αφού υπεβλήθη σε καισαρική τομή την 18-05-2020, εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν.Π. (Νοσοκομείο Πάτρας), προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες, περιστάσεις, αιτίες και τυχόν λάθη και παραλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού.

Πρόκειται για μία 27χρονη, η οποία μετέβη στις 18 του περασμένου μήνα για να κάνει προεγχειρητικό έλεγχο και την επομένη να υποβληθεί σε προγραμματισμένη καισαρική. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο σύζυγός της, το ιατρικό επιτελείο της έκανε εξετάσεις μόνο για κορονοϊό και κατόπιν του είπαν ότι θα πρέπει να προχωρήσει η γέννα την ίδια ημέρα κι όχι την επόμενη, καθώς η σύζυγός του είχε συσπάσεις μήτρας.

Πράγματι, ο σύζυγος συναίνεσε στην επέμβαση κι έτσι η Δώρα, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι στις 9:30 το πρωί της 18ης Μαΐου. Λίγες ώρες αργότερα, ο μαιευτήρας κάλεσε τον πατέρα και του μετέφερε τα δυσάρεστα νέα. Παρουσιάστηκαν επιπλοκές κατά τον τοκετό, η κοπέλα υπέστη καρδιακή ανακοπή και διασωληνώθηκε. Ωστόσο, η κατάστασή της είναι μη αναστρέψιμη, καθώς η 27χρονη είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας εδώ και 10 μέρες δεν έχει εξηγήσει η διοίκηση του νοσοκομείου τι ακριβώς έχει συμβεί. «Ο ένας μεταθέτει τις ευθύνες στον άλλον, κανείς δεν δίνει σαφείς απαντήσεις και συγκεκριμένες» τόνισε. Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Τον σύζυγό της Τάσο τον είχε γνωρίσει από το Λύκειο και πριν από μερικούς μήνες τέλεσαν πολιτικό γάμο, ενώ το καλοκαίρι σχεδίαζαν να κάνουν και θρησκευτικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Και μετά μου λες δημόσιο νοσοκομείο… δυο γέννες εκανα σε ιδιωτικό ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ όλα πήγαν καλά!!!
    Διαλέγεις ένα έμπειρο γιατρό πληρώνεις πόσα σου πει χωρίς παζάρια και ζεις… στο δημόσιο δεν ξέρεις σε ποιον θα πέσεις… και αν δεν έχεις φράγκα πουλάς σπίτι και πληρώνεις !!!!

  2. αισχος πια τα κανανε τα νοσοκομεια αν δεν εχεις να πληρωσεις πας αδιαβαστος οσο για το παλια μακαρι να ξανα ειμασταν οπως παλια

  3. Αυτές οι καισαρικες πια στην Ελλάδα!!!! Έχει ξεχαστεί πλέον ο φυσιολογικός τοκετός γιατί ΟΛΕΣ έχουν δήθεν κάποιο πρόβλημα! Τι διάολο, όλες οι Ελληνίδες προβληματικες;;;;;;; Παλιά γεννουσαν όλες και δυδιμα και τριδιμα φυσιολογικά. Αλλά τώρα ΟΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙ. ΚΆΠΟΙΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΕΤΑΙ!!

Leave a Response