Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ: Η ΕΥΠ όφειλε να προστατεύει τους στρατηγούς αντί να τους παρακολουθεί

Κοινοποίηση:
ΒΩΣΔ

Για μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την εθνική άμυνα και την εθνική ασφάλεια της χώρας έκανε λόγο ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Γιώργος Καμπάς, με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών και την αποκάλυψη ότι ήταν υπό παρακολούθηση τρία ηγετικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο στρατηγός Κάμαπας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η ΕΥΠ όφειλε να προστατεύει τους στρατηγούς αντί να τους παρακολουθεί και πως η όλη υπόθεση θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια.

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Καμπάς, η ΕΥΠ έχει στην αποστολή της και την αντικατασκοπεία, δηλαδή, να προστατεύει τους θεσμούς και τις ένοπλες δυνάμεις από τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες ξένων κρατών. «Όταν ήμουν αρχηγός» εξήγησε ο στρατηγός, «ζητούσα από την ΕΥΠ να προστατεύει τις επικοινωνίες μου για να είμαι σίγουρος ότι δεν με “ακούνε” από την Τουρκία».

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ έθεσε και ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα όσον αφορά στην παρακολούθηση των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων από την ΕΥΠ, δηλαδή, σε ποια χέρια μπορεί να έφτασαν οι υποκλαπείσες συνομιλίες των στρατηγών, θέτοντας ευθέως μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Μπαίνουμε σε επικίνδυνες ατραπούς, επεσήμανε, χαρακτηρίζοντας «ανεπίτρεπτο μετά από τόσα χρόνια που ξεφύγαμε από τη δικτατορία να συζητάμε για παρακολουθήσεις στρατηγών εν έτει 2022».

Ο Γιώργος Καμπάς ανέφερε, μάλιστα, εμφατικά ότι σε περίοδο πολέμου εάν συλληφθεί κάποιος ο οποίος παρακολουθεί τις στρατιωτικές επικοινωνίες ή τις επικοινωνίες των διοικητών και των Αρχηγών, διαπράττει είναι σύμφωνα με τον στρατιωτικό ποινικό κώδικα το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: