Επίθεση Γεωργιάδη στις τράπεζες: «Όποια τράπεζα πάει αργά θα της πάρουμε τα λεφτά»

Κοινοποίηση:
1

Οι τράπεζες θα αξιολογηθούν για το ρυθμό χορήγησης δανείων και όσες δεν ανταποκρίνονται, όπως πρέπει, θα χάνουν χρήματα, σημείωσε σε πρωινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.


Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε πως πλέον οι πελάτες των τραπεζών θα χρειάζεται να καταθέτουν μόνο 12 έγγραφα για τη ρύθμιση δανείων.

Το μόνο κριτήριο που υπάρχει είναι να είσαι τραπεζικά ενήμερος μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019 και ο ορισμός της προβληματικής επιχείρησης να είναι σύμφωνα με την ΕΕ.

Οι τράπεζες λαμβάνουν ένα μέρος του ρίσκου, όπως εξήγησε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι θα υπάρχει εξασφάλιση δανείου έως 40% του ποσού, αναλόγως τον πελάτη.

«Όσο πιο αξιόχρεος είσαι τόσο λιγότερη εξασφάλιση έχεις», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια ο υπουργός είπε πως τα 2 δισ. ευρώ μοιράστηκαν βάσει του επισήμου μεριδίου αγοράς της κάθε τράπεζας.

«Στις 30 μέρες θα ελέγξουμε το ρυθμό χορηγήσεως των δανείων ανά τράπεζα.

»Οι τράπεζες που έχουν πάει γρήγορα θα πάρουν περισσότερα χρήματα και θα κάνουμε αναμόρφωση αυτού του ποσού.

»Οι τράπεζες που έχουν πάει αργά θα χάσουν χρήματα.

»Θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν λιγότερα δάνεια άρα θα βγάλουν λιγότερα κέρδη και να απολογηθούν στους μετόχους τους», όπως ανέφερε.

Για το εγγυοδοτικό, συγκεκριμένα, ο υπουργός εξήγησε πως εάν μια τράπεζα ζητάει υποχρεωτικά 40% εξασφάλιση από τους πελάτες, όταν την ελέγξουν, θα έχει μείνει πίσω και τότε θα της πάρουν τα χρήματα πίσω.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Όποια τράπεζα πάει αργά θα της πάρουμε τα λεφτά.

»Να ξηλώσουν τους διευθυντές σε όποια τράπεζα δεν δίνει δάνεια στον κόσμο».

Όσον αφορά το πακέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάκαμψη της οικονομίας, ο υπουργός είπε πως τα λεφτά δεν έχουν έρθει ακόμα στην Ελλάδα και πρόσθεσε:

«Ο σχεδιασμός είναι σύνθετη διαδικασία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα».

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θα έχουν τη γενική επιστασία και ευθύνη για τη διαχείριση του πακέτου, συμπλήρωσε και συνέχισε:

«Αν σπαταλήσουμε τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είμαστε ανάξιοι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ ΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ????? ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΙΜΩΡΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΧΩΝΕΥΤΟΣ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ

  2. Το λεει για να απειλησει ωσε να τον καλοπιασουν με κανενα φραγκο να το βαλει στην παντα. Εχει τοσα στοματα να θρεψει ο ανθρωπος.

  3. Ψευτομαγκιές και κουτσαβακισμοί από μακριά μέσω συνεντεύξεων γιατί άμα τον πάρει κάνας τραπεζίτης τηλέφωνο χτυπάει το κεφάλι του στο ταβάνι απ΄τις προσοχές που βαράει. Και πως να κάνει κι αλλιώς αφού με θαλασσοδάνεια και αρπαχτές κάνει τη ζωή νεόπλουτου και τα γενέθλια με τους αστακούς και τις σαμπάνιες στα εκάλη κλαμπ, εκεί που έκανε γενέθλια στην τρώγλη το βιβλιοπωλείο του.

  4. Εμείς δηλαδή, που ξέρουμε με σιγουριά ότι είναι ανάξιοι, τι πρέπει να κάνουμε τώρα;;;

Leave a Response