Επίδομα 400 ευρώ: Οδηγίες από τον ΟΑΕΔ – Ποιοι θεωρούνται μακροχρόνια άνεργοι και πως θα το λάβουν

Κοινοποίηση:
1

 

Την στήριξη και των μακροχρόνια ανέργων με εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ αποφάσισε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση αφορά, όσους εγγεγραμμένους ανέργους απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου και ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, δηλαδή, από την 1 Απριλίου 2019 έως και τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, παραμένουν άνεργοι και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Όσον αφορά τον τρόπο καταβολής των 400 ευρώ, θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ.

– Για όσους ανέργους έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές, (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμέτοχη σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ) και δεν θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, δεν πρέπει να προβούν σε καμία ενέργεια.

– Για όσους ανέργους έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές και θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, θα καταχωρίσουν εντός ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα λειτουργήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

– Για όσους ανέργους δεν έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές, θα καταχωρίσουν εντός ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα λειτουργήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις διαδικασίες καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα ανακοινωθούν, μετά τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

21 Σχόλια

 1. οι αλβανοι εισπράττουν ενα σωρό επιδόματα , τωρα θα παρουν και το 400αρη , δεν μπορω να καταλάβω γιατι δεν πανε στην πατρίδα τους ,αλλα δεν φταίνε αυτοι , οι ηλιθιοι που ψηφίζουν κόμματα που υποστηρίζουν τον καθε εισβολέα , αντι να τον στέλνουν απο εκει που ηρθε

 2. Οι μακροχρόνια άνεργοι στην Ελλάδα είναι πάνω από 500.000, αν δηλαδή δοθεί αυτό το επίδομα σε 155.000 όπως λένε, θα πρέπει να μπούνε κάποια κριτήρια στη καταβολή αυτού του επιδόματος. Και η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι στιγμής ποια θα είναι τα κριτήρια αυτά.

 3. Έχετε χαζέψει όλοι μου φαίνεται, ή απλά δεν καταλαβαίνετε;
  Σου λέει, όποιος είναι άνεργος απο τότε, δεν λέει απο τότε και πέρα… σου λέει να υπήρχες ως άνεργος απο 1ή Απριλίου 2019, μπορεί να ήσουν απο πριν, θεωρείσαι μακροχρόνια άνεργος. Δεν καταλαβαίνω που κολλάτε μερικοί. Το θέμα είναι αν είναι αλήθεια ή βγάλουν τίποτε περίεργα τερτίπια που θα πιάνει μόνο τους διάφορους αλβανούς και γύφτους μόνο σαν το κοινωνικό μέρισμα.

 4. τα ψιχουλα που δινουν παντα με ορους και κριτιρια για να γλιτωσουν χρηματα μενουν πολλοι ανθρωποι εξω που εχουν πραγματικη αναγκη

 5. ΑΠ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ 2019 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2019 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΤΟΣ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟ.ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΝΕ.

 6. Όσοι κοντεύουν 2 χρόνια ανεργίας και πάνω είναι συνηθισμένοι να τρώνε απ΄τα σκουπίδια για αυτό και δεν θα πάρουν τίποτα. Τα ίδια έκανε και η «πρώτη φορά αριστερά», αυτοί οι φιλεύσπλαχνοι άνθρωποι που αλληλεγγύη τους εξαντλείται στους λαθρομετανάστες και μόνο.
  ΣΥΡΙΖΑ(πασοκ) και ΝΔ θέλατε….

 7. Πέφτει χοντρό δούλεμα από την κυβέρνηση!. Οι Αιτήσεις για το πρόγραμμα των 36.500 θέσεων δεν έχουν γίνει καν! Πώς θα ξεκινήσει το πρόγραμμα αυτό μέσα στον Μάιο… Όταν δεν έχει καν ανοίξει η πλατφόρμα για να γίνει οι αιτήσεις και για τις υπόλοιπες 100.000 θέσεις. Οπότε εάν υπολογίσουμε ότι θα είναι κανα δεκαήμερο οι αιτήσεις ,δεν θα κάνουν και 15 ημέρες να βγουν τα αποτελέσματα και καμιά βδομάδα για τις ενστάσεις και καμιά βδομάδα για τα οριστικά αποτελέσματα ; Καλό Ιούνιο για όσους θα ενταχθούν στο πρόγραμμα…! Θα δώσουν και 400€ σε 155.000 Ανέργους από το 1.100.000 … Και κάτι έγινε τώρα? πλάκα μας κάνουν! Όπως και δεν μας είπαν πως θα γίνουν οι αιτήσεις από τους ανέργους που δεν έχουν Η/Υ την στιγμή που είναι αδύνατο να γίνει αίτηση από smartphone ,την στιγμή που τα internet cafe και τα λογιστικά γραφεία είναι κλειστά! Όλα αυτά μου κάνουν για προεκλογικά τρικ!!!!! Το ερώτημα είναι ποτέ θα πάμε σε αυτές;!

  1. Τα λογιστικά γραφεία είναι ανοικτά……Δεν βαρεθηκατε τα Ψέμματα και την γρουσουζιά;

   1. Δεν μας είπες ποίο απο τα παραπάνω είναι ψέμα! Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι μόλις 155.000 άνεργοι από τους 1.100.000 που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ θα πάρουν τα 400€ ,όταν πάνω από το 50% των άνεργων στην Ελλάδα είναι άνεργοι επάνω από 12 μήνες; Η μήπως άνοιξαν οι πλατφόρμες του ΟΑΕΔ για τα προγράμματα και δεν το ξέρουμε;! Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι το πρόγραμμα των 36.500 θέσεων εκκρεμεί από τον Οκτώβριο του 2019 αφού παίρνει συνέχεια παράταση η έναρξη του; Η μήπως δεν ισχύουν οι χρόνοι που έγραψα από την έναρξη των αιτήσεων ως την τοποθέτηση τον επιτυχόντων στις θέσεις τους ; Σταμάτησε να ενεργεις ως εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης και ρώτησε κάποιον άνεργο από το περιβάλλον σου ή που έχει δηλώσει συμμετοχή σε κάποιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ,να δούμε τι θα σού πει… Η απαντήσεις του θα σε εκπλήξουν δυσάρεστα !!!!!

   2. Οι νεοδημοκράτες δεν βαρέθηκαν τα ψέματα και την κοροϊδία;Είχαμε τους συριζαίους,τώρα έχουμε άλλα χάλια.

 8. Το ίδιο έργο με το Κοινωνικό Μέρισμα .!!!
  Οι άνεργοι που παίρνουν και κάποιο ελάχιστο επίδομα 200 Ευρώ αυτοί και μόνο αυτοί είναι δικαιούχοι, Οι άνεργοι με 3- 5 χρόνια ανεργία , με μηδενικά εισοδήματα , 300,000 και πλέον , θα πάρουν ένα ΤΙΠΟΤΑ.
  Βέβαια κάποιος Υπουργός της παρούσας Ελεεινής Κυβέρνησης , δήλωσε ότι οι άνεργοι με 3- 6 χρόνια ανεργίας έχουν ”κρυφούς” πόρους γιαυτό …συντηρούνται και δεν έχουν πεθάνει …!!!! Ούτε ο Γκαίμπελς δεν θα τολμούσε να
  πει τέτοια δικαιολογία.
  Ας είναι καλά οι έμμισθες δημοσιογραφικές τσούλες που τους λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και οι ηλίθιοι που τους ψήφισαν.

  Τάσος Σαμπάνης , Οικονομολόγος

 9. Σε λίγους μήνες θα πάνε υποχρεωτικά σε εκλογές, οπότε να προσέξετε τι ψηφίζεται! το λάθος έγινε μια φορά δεύτερη δεν δικαιολογεί τε,… Όπως πάνε Φοβάμαι φεύγοντας μην μας βάλουν σε καινούριο μνημόνιο!

 10. Ραφτης ο κουλης το έκοψε το έραψε όπως τον βολεύει, οι υπόλοιποι στον κουβά, πολύ διαφήμιση για το τπτ, δεν πειράζει δεν περίμενα και κάτι καλύτερο από αυτήν την κυβέρνηση, σε λίγο που θα πάνε σε εκλογές διότι δεν θα μπορέσουν να βγούνε από αυτήν την κατάσταση με τον κορονοιο χωρίς λεφτά στα ταμία.. Μετά 50 χρόνια ξανά κυβέρνηση οι ΝΔ…. Και αν….

 11. Όπως εξήγησε ο κ. Πρωτοψάλτης, «όποιος είναι άνεργος από την 1η Απριλίου του 2019 έως σήμερα, θεωρείται μακροχρόνια άνεργος, άρα θα λάβει και την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ που προβλέφθηκε».

  Κατάλαβες τίποτα ? Δηλαδή κάποιος που εχει συνεχόμενη ανεργία 56 μηνών και ειναι 57 ετών θα πάρει ?

Leave a Response