Επίδομα παιδιού: Σοκ για χιλιάδες δικαιούχους – Ποιοι το χάνουν

Κοινοποίηση:
oikogeneia-u-4o

Μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να φέρει τα άνω κάτω σε πολλά νοικοκυριά που λαμβάνουν το επίδομα παιδιού, το γνωστό Α21.

Ειδικότερα, ο ΟΠΕΚΑ πρόκειται να προχωρήσει σε συγκεκριμένες διασταυρώσεις και αν δεν πληρούνται, τότε η χορήγηση του επιδόματος παιδιού παύει να ισχύει. Για την ακρίβεια, αυτή η λεπτομέρεια αφορά στις απουσίες που κατέγραψε το παιδί μέσα στο σχολικό έτος.

Μάλιστα, μέσα στο επόμενο διάστημα υπολογίζεται πως θα υπάρξουν σχετικοί έλεγχοι από τον ΟΠΕΚΑ και θα αφορούν όσους λαμβάνουν το επίδομα τέκνων Α21, κατά το τρέχον έτος.

Τι ισχύει με τις απουσίες των ανήλικων παιδιών
Στις περιπτώσεις, λοιπόν, που δεν εκπληρώνεται στο τέλος του σχολικού έτους 2023-2024, η επαρκής φοίτηση των ανηλίκων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση -λόγω αδικαιολόγητου αριθμού απουσιών- το επίδομα παιδιού διακόπτεται από 1-7-2024 μέχρι 31-12-2024 και δεν επαναχορηγείται έστω και αν το τέκνο εγγραφεί στο νέο σχολικό έτος 2024-2025.

Τα ανήλικα τέκνα ηλικίας από 4 έως 16 ετών του αιτούντος επίδομα παιδιού θα πρέπει:

να έχουν εγγραφεί στην υποχρεωτική εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2023-2024 και
να ολοκληρώσουν επαρκώς τη φοίτησή τους στις 30-6-2024 για το εν λόγο σχολικό έτος , δηλαδή να μην αναγκαστούν να επαναλάβουν την τάξη τους λόγω μεγάλου αριθμού αδικαιολόγητων απουσιών.
Για την έγκριση αίτησης μέχρι 30-6-2024 θα πρέπει μεταξύ των άλλων να συντρέχει η προϋπόθεση (α) και από 1-7-2024 έως 31-12-2024 θα πρέπει να συντρέχουν και οι δυο παραπάνω προϋποθέσεις.

Προκειμένου να διασταυρωθεί ηλεκτρονικά η φοίτηση των ανήλικων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση, θα πρέπει στην καρτέλα με τα προσωπικά στοιχεία του τέκνου και ειδικότερα στο πεδίο «Στοιχεία Φοίτησης Τέκνου», να καταχωρίσετε:

τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, την Τάξη και τον Αριθμό Μητρώου του/της μαθητή/μαθήτριας, αν το τέκνο βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
το έτος ολοκλήρωσης της φοίτησης στην υποχρεωτική εκπαίδευση (Γυμνάσιο), αν το τέκνο έχει ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Τον ξέρουν καλά τον νόμο οι γύφτοι φέτος τα γυφτακια δεν έκαναν απουσίες.

  2. Επιδόματα μόνο οι Ρομα παίρνουν οι υπόλοιποι κοιτάμε .

  3. Ποιός μ@@@@@ς, ανακατεύει τα κάρβουνα στον ΟΠΕΚΑ και ‘κόβει ΄’ τα επιδόματα της κοροΙδίας ; Αν υποθέσουμε , ένα παιδάκι νοσήσει και αναγκαστεί να κάνει απουσίες , πρέπει να του στερήσουν αυτό το είδομα της πλάκας; Γιατί σε αυτές τις ηλικίες, οι απουσίες οφείλονται σε ασθένειες ή σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και όχι σε οτιδήποτε άλλο. Ψάξτε επί τέλους να βρείτε ποιός γελοίος εισηγείται τέτοιου είδους περικοπές και βάλτε τον να κολλάει χαρτόσημα, που να πάρει ο διάολος!!! Τι σκατά κυβέρνηση είναι αυτή που διαλέγει όλους τους τρελλούς και τους άχρηστους και τους τοποθετεί σε νευραλγικά υπουργεία;

  4. Φοβερό επίδομα. 28€ τον μήνα δλδ 56€ το δίμηνο σου δίνει. Καλά μιλάμε σωθήκαμε. Είναι που έχουν προτεραιότητα να καταπολεμήσουν την υπογεννητικότητα. Με τέτοια ποσά ρε άχρηστοι πως ακριβώς θα βοηθήσετε την ελληνική οικογένεια. Οι σκατόγυφτοι και οι λάθρο παίρνουν τα τριπλάσια και δε κάνουν καν φορολογική δήλωση. Ζώα ε ζώα

  5. TI ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΚΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΠΕΝΥΧΡΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ…ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΠΛΑ!!! ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ…ΟΥΣΤ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ!!!

  6. Ποιο επίδομα παιδιού..εδώ οι τύποι έχουν ξεχάσει να επαναπροσδιορίσουν τα ποσά που λαμβάνει ο κόσμος. Πλέον ένα νοικοκυριό με 1 μισθό, τον κατώτατο κιόλας, ανεβαίνει κατηγορία διότι “περνάει” το συγκεκριμένο εισόδημα των 12.000κατι και θεωρείται πλέον “ποιο πλούσιο”…οπότε το μπούλο που λένε.

  7. Δηλαδη ρε καρ@ολια αν το παιδι δεν σπουδασει παυει να υφιστατε ???????

Comments are closed.