Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινάνε οι αιτήσεις στο myΘέρμανση

Κοινοποίηση:
πετρελαιο

Με αλλαγές θα δοθεί το φετινό επίδομα θέρμανσης το οποίο μπορεί να διπλασιαστεί για τους δικαιούχους κάτω από συγκεκριμένους παράγοντες.

Τα επιδόματα συνεχίζονται από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια βοήθειας στους οικονομικού εξαθλιωμένους πολίτες αν και τα τελικά ποσά μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με αυτά που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες.

Το φετινό επίδομα θέρμανσης υπολογίζεται πως θα έχει πάνω από 1,3 εκατομμύρια δικαιούχους. Οι αιτήσεις στο myΘέρμανση αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσουν στο προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα του myΘέρμανση αναμένεται να ανοίξει και να αρχίσουν οι αιτήσεις στα τέλη του Οκτωβρίου.

Τα κριτήρια των δικαιούχων αναμένεται να καθοριστούν από το Υπουργείο Οικονομικών μέσα στις επόμενες ημέρες.

Επίδομα θέρμανσης: Τα τελικά ποσά και πότε θα γίνουν οι πληρωμές
Το ποσό που θα δοθεί θα είναι αυξημένο φέτος σε σχέση με πέρσι. Η επιδότηση βρίσκεται στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης και θα πολλαπλασιάζεται ανάλογα με το συντελεστή της περιοχής στην οποία διαμένει ο δικαιούχος (σ.σ. ανάλογα με το κρύο της κάθε περιοχής). Το τελικό ποσό προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Οι πληρωμές στους δηλωμένους λογαριασμούς αναμένεται να αρχίσουν στις αρχές Δεκεμβρίου. Πρώτα όμως θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι αποδείξεις της αγοράς πετρελαίου στο σύστημα.

Όλα αυτά την ώρα η Κομισιόν επιβάλει φόρο 33% στα διυλιστήρια προκειμένου να πέσει η τιμή του σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της ακρίβειας.

Το επίδομα διπλασιάζεται σύμφωνα με την κυβέρνηση σε όσους πολίτες αλλάξουν τη θέρμανση τους από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: