Εξεταστική Επιτροπή: Ο κύριος Δεμίρης αυτοεξευτελίζεται

Κοινοποίηση:
ΔΕΜΙΡΗΣ

Για μια διαρκή επιχείρηση συγκάλυψης και συσκότισης κατηγορεί το Μαξίμου και τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, ενώ το ΠΑΣΟΚ μιλά για δικαίωση τη Νίκου Ανδρουλάκη και εμπαιγμό της Εξεταστικής Επιτροπής.

Και όλα αυτά γιατί ο κ. Δεμίρης σε μια τακτική ήξεις αφήξεις για ευνόητους λόγους, επιχείρησε να θολώσει τα νερά αποφεύγοντας να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και φυσικά για να μην φέρει σε δύσκολη θέση τον πολιτικό του προϊστάμενο, πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα και η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ότι δεν μπορεί να άρει το απόρρητο!

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν ο διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να χαρακτήρισε “καινοτομία” τα περί ενημέρωσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την ΕΥΠ καθώς δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, και στο ερώτημα που δεχθηκε αν τον ενημέρωνε τι θα του έλεγε είπε “Δεν γνωρίζω αν θα μπορούσα να τον ενημερώσω για όλα και δεν γνωρίζω αν μου επιτρεπόταν να τον ενημερώσω για το λόγο παρακολούθησης” και σημείωσε “αν ήθελε ο πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο θα το έκανε μόνος του”.

Ο κ. Δεμίρης φέρεται να είπε ακόμη ότι επί των ημερών του δεν έχει δοθεί εντολή για νόμιμη επισύνδεση για λόγους εθνικής ασφάλειας χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω και όσον αφορά το αρχείο παρακολούθησης Ανδρουλάκη ξεκαθάρισε ότι το ηλεκτρονικό αρχείο έχει καταστραφεί ενώ το έγχαρτο άφησε να εννοηθεί ί υπάρχει όλο ή μέρος αυτού. Ανέφερα μάλιστα ότι ο ίδιος ενημερώθηκε από το έγχαρτο αρχείο για την “τεκμηριωμένη αιτιολογία παρακολούθησης” με βάση τις διατάξεις που επικαλέστηκε η εισαγγελία.

Αυτοεξευτελισμός Δεμίρη

Σε δηλώσεις του εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε: “Ο κύριος Δεμίρης ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ πιστός στην στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να συγκαλύψει την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Και στην σημερινή του εξέταση συνέχισε να αντιτάσσει στην εξεταστική επιτροπή το απόρρητο. Και σε ό,τι αφορά στην υποχρέωση μαρτυρίας του αλλά και σε ό,τι αφορά την αποστολή που έχει αιτηθεί εξεταστική επιτροπή των σχετικών εγγράφων από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών. Συγκεκριμένα είπε ότι δεν πρόκειται να αποστείλει κανένα από τα έγγραφα που το είχε ζητήσει εξεταστική επιτροπή και υπέπεσε σε πολλαπλές αντιφάσεις και στην πραγματικότητα αυτοεξευτελίστηκε με μοναδικό στόχο και σκοπό να συγκαλύπτει υπόθεση και να προστατευθεί ο κύριος Μητσοτάκης ο οποίος έχει και την απόλυτη πολιτική ευθύνη για όλα τα αποτρόπαια που συμβαίνουν στο πολιτικό σύστημα σήμερα”.

Απόλυτη κοροϊδία

Από τη πλευρά του ΠΑΣΟΚ η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε: “Η απόλυτη δικαίωση του κ. Ανδρουλάκη, σήμερα, καθώς ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης γκρέμισε το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη. Μας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο με το οποίο να μπορεί ο κ. Ανδρουλάκης να πάει στην ΕΥΠ για να ενημερωθεί, αλλά πρόκειται για μια «καινοτομία». Δηλαδή, στην ουσία μια «πατέντα» του κ. Μητσοτάκη. Περαιτέρω, δε, για τον ουσιαστικό λόγο της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, είπε ότι δεν γνωρίζει εάν θα μπορούσε και εάν του επιτρέπετε να πει τον αναφέρει.. Η απόλυτη κοροϊδία”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Το πολυ το τακα τακα κανει το παιδι τι ???? Ε, κυριε Δεμιρη????

Comments are closed.