Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ υποβρύχιο με τουρίστες που επισκέπτονταν το ναυάγιο του Τιτανικού!

Κοινοποίηση:
ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στις αμερικανικές Αρχές, καθώς υποβρύχιο που μεταφέρει τουρίστες σε περιήγηση γύρω από το περίφημο ναυάγιο του Τιτανικού, αγνοείται… κάπου στον Ατλαντικό Ωκεανό!

Οπως επιβεβαίωσε η ακτοφυλακή της Βοστώνης, βρίσκεται σε εξέλιξη αποστολή έρευνας και διάσωσης, ενώ σύμφωνα με το BBC δεν έχει γίνει σαφές πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο υποβρύχιο, τη στιγμή που χάθηκε το στίγμα του.

Το διάσημο ναυάγιο βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων στον πυθμένα του Ατλαντικού και σε απόσταση περίπου 600 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές του Νιουφάουντλαντ στον Καναδά. Ο θρυλικός Τιτανικός υπήρξε το μεγαλύτερο πλοίο της εποχής του και βυθίστηκε μετά την πρόσκρουσή του σε παγόβουνο, στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη το 1912, παρασύροντας στο θάνατο 1.500 από τους περίπου 2.200 επιβάτες του.

Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε το 1985 και τα τελευταία χρόνια, μικρά υποβρύχια μεταφέρουν περιστασιακά τουρίστες, που πληρώνουν… αδρά για να το επισκεφτούν. Οι πολυήμερες εκδρομές στο ναυάγιο κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια, ενώ μία κατάδυση στον Τιτανικό, συμπεριλαμβανομένης της κατάβασης και της ανάβασης, διαρκεί περίπου 8 ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ρίσκαραν τη ζωή τους για το μεγαλύτερο μάρκετινγκ της ιστορίας ναυαγίου. Να πήγαιναν σε ένα αρχαιότατο ναυάγιο θα είχε νόημα.Να ανακαλύψουν κάτι ευφυής χιλιετίες πριν. Πλήρωσαν 250.000$ το άτομο. Μήπως είναι τυχεροί καί τούς χάλασε μόνο το ραντάρ!
    .

Comments are closed.