Εξαρθρώθηκε η σπείρα που έκανε ένοπλες ληστείες σε βενζινάδικα και ιδιωτικά πάρκινγκ στα Μεσόγεια [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση:
720_647289_0cc486e6b4-a431d5d0bb3392f9

Εγκληματική οργάνωση, που τους τελευταίους έξι μήνες είχε διαπράξει τουλάχιστον δέκα ένοπλες ληστείες, κυρίως σε βενζινάδικα και ιδιωτικά πάρκινγκ, στα Μεσόγεια Αττικής, εξάρθρωσε η αστυνομία.

 

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε Αθήνα, Καισαριανή, Ν. Ιωνία, Αχαρνές και Αρτέμιδα, συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί, ηλικίας από 22 έως 41 ετών, που κατηγορούνται για συμμετοχή στη σπείρα. Επίσης, συνελήφθησαν μία 26χρονη Ελληνίδα για υπόθαλψη εγκληματία και ένας 40χρονος Έλληνα για παρασιώπηση εγκλήματος.

Η μεθοδολογία

Οι δράστες “χτυπούσαν” δρούσαν σε ομάδες των δύο έως και πέντε ατόμων, με διαφορετική ανά περίπτωση σύνθεση. Συνήθως πήγαιναν στις επιχειρήσεις-στόχους τους πεζή, τις πρώτες πρωινές ώρες και με την απειλή όπλων, αιχμηρών αντικειμένων ή taser, ακινητοποιούσαν υπάλληλους και πελάτες, αφαιρούσαν εισπράξεις, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Όταν “χτυπούσαν” ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων, εκτός από τις εισπράξεις και τα κινητά τηλέφωνα, αφαιρούσαν και οχήματα πελατών, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά τους που φυλάσσονταν στα γραφεία των επιχειρήσεων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούσαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα ως μέσα μετακίνησης για τη διάπραξη άλλων ληστειών.
Οι δράστες πάντα κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες ή μάσκες, ενώ για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων ατόμων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους και σε άλλους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Ένα πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με γεμιστήρα και -30-

φυσίγγια

– Δύο πιστόλια με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια
– Ένα περίστροφο με 20 φυσίγγια

– Ποσότητα κάνναβης βάρους 1.100 γραμμαρίων
-Τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
– Ένα δίκυκλο με πλαστή πινακίδα
– Δύο πλαστές άδειες οδήγησης
– Δύο πλαστά Δελτία Ταυτότητας
– Ένα μαχαίρι
– Ένα ζευγάρι κιάλια
-Μία αποκριάτικη μάσκα
– Δύο ρολόγια χειρός
– Διαρρηκτικά εργαλεία
– Κλειδιά αφαιρεθέντων αυτοκινήτων
– Κινητά τηλέφωνα
– Το χρηματικό ποσό των 125 ευρώ
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί :
– έξι ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων
– δύο ληστείες σε εγκαταστάσεις ιδιωτικών χώρων στάθμευσης
οχημάτων
– μία ληστεία σε οικία
– μία κλοπή μοτοσυκλέτας
που διαπράχθηκαν στις περιοχές Γέρακα, Γλυκών Νερών, Κορωπίου, Καλυβίων, Ντράφι και Μαρκόπουλου.
Επιπρόσθετα, για τον 31χρονο συλληφθέντα, εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις με ποινές κάθειρξης και φυλάκισης δεκάδων ετών, για ανθρωποκτονία από πρόθεσης, σύσταση και συμμορία, ληστείες, κλοπές, περί όπλων και εκρηκτικών και δύο εντάλματα σύλληψης για σύσταση και συμμορία, ληστείες και ναρκωτικά. Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση και συμμορία, ληστεία, κλοπή και αρπαγή.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, θα συνεχιστεί.

647289_7dcae029ad-9dbf081dc52005eb 647289_c9e6dc8b7a-83e296baac119310

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: