«Εξαέρωσαν» ηγετικά στελέχη της συριακής Αλ Κάιντα – Αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ με drone

Κοινοποίηση:
bombing_in_Syria

Eξουδετερώθηκαν 14 τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, ανάμεσά τους έξι ηγετικά στελέχη τους, από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV).

Το πλήγμα έγινε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης τζιχαντιστών στο χωριό Τζακάρα, στην περιοχή Σαλκίν, στη Συρία.

Λίγο αργότερα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν αεροπορικό πλήγμα εναντίον ηγετικών στελεχών της Αλ Κάιντα στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας.

«Οι αμερικανικές (ένοπλες) δυνάμεις διεξήγαγαν πλήγμα εναντίον ομάδας ανώτερων στελεχών της αλ Κάιντα στη Συρία ενώ συναντώνταν κοντά στην Ιντλίμπ», ανέφερε η ταγματάρχης Μπεθ Ράιορνταν, εκπρόσωπος της USCENTCOM.

«Η εξάλειψη αυτών των ηγετών της Αλ Κάιντα στη Συρία θα μειώσει τη δυνατότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να σχεδιάζει και να διαπράττει επιθέσεις που απειλούν Αμερικανούς πολίτες, τους εταίρους μας και αθώους πολίτες», πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της CENTCOM.

Η εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε τον αριθμό των νεκρών.

 

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία, το πλήγμα έγινε από UAV και είχε στόχο τζιχαντιστές συγκεντρωμένους στο χωριό Τζακάρα, στην περιοχή Σαλκίν.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται στην επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο οχυρό των ισλαμιστών που πολεμούν εναντίον της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Εκεί δρουν τζιχαντιστές και Τουρκμένοι αντάρτες, ιδίως της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ), του πρώην βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, πέντε αλλοδαποί συγκαταλέγονταν στους τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη. Οι εθνικότητές τους δεν έχουν γίνει γνωστές ως αυτό το στάδιο.

Ανάμεσα στα έξι ανώτερα στελέχη των τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν στο πλήγμα, τα δύο ανήκαν στη ΧΤΣ, είπε ο ίδιος.

Το Εμπάα, όργανο προπαγάνδας της ΧΤΣ, ανέφερε από την πλευρά του ότι έγινε βομβαρδισμός με στόχο «σκηνή που ανήκε σε έναν από τους αξιωματούχους» της οργάνωσης στην Τζακάρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετοί άνθρωποι.

Το πλήγμα σημειώθηκε ενώ στη Γαλλία αποκαλυπτόταν πως ο Τσετσένος που δολοφόνησε εκπαιδευτικό επειδή έδειξε σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές του είχε έρθει σε επαφή με ρωσόφωνο τζιχαντιστή στη Συρία πριν διαπράξει τον φόνο. Η ταυτότητα του ρωσόφωνου τζιχαντιστή δεν έχει εξακριβωθεί ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα που διενεργείται. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, η IP address του επέτρεψε να επιβεβαιωθεί πως βρίσκεται στην Ιντλίμπ.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: