Εντυπωσιακή μεταφορά πτερυγίων ανεμογεννητριών από τα διόδια Ελευσίνας (BINTEO & ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ntalika_pterygia_olympia_odos_1_11_12_2019-768x424

Μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς πτερυγίων ανεμογεννητριών από το Λαύριο στην Θήβα, μέσω της Ολυμπίας Οδού, χαρίζει εντυπωσιακές εικόνες.

Συγκεκριμένα, το πρώτο από τα συνολικά επτά δρομολόγια υπερμεγεθών οχημάτων μεταφοράς πτερυγίων ανεμογεννήτριας, μήκους 75 μέτρων το καθένα, ολοκληρώθηκε στις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (10.12.2019) με επιτυχία.

Οι υπόλοιπες διελεύσεις (2 ή 3 οχημάτων κάθε φορά) προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 19.12.2019, με στόχο τη μεταφορά των πτερυγίων στο υπό κατασκευή Αιολικό Πάρκο στη θέση Κορομπίλι του Νομού Βοιωτίας.

Η αναστροφή στην περιοχή της Ελευσίνας ήταν αναγκαία, καθώς δεν ήταν δυνατή λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου μήκους η εκτέλεση της δεξιάς στροφής στον κόμβο Μεταμόρφωσης της Αττικής Οδού προς την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Για την επιχείρηση αυτή, το προσωπικό της Λειτουργίας της Ολυμπίας Οδού χρειάστηκε:

– Να αποκλείσει τη δεξιά και μεσαία λωρίδα στην περιοχή πριν από το Σταθμό Διοδίων Ελευσίνας, όπου τα υπερμεγέθη οχήματα στάθμευσαν προσωρινά,

– Να αφαιρέσει το διαχωριστή των διοδίων.

Εν συνεχεία με τη συνδρομή της Τροχαίας, έγινε ολιγόλεπτος αποκλεισμός της κυκλοφορίας και των δύο ρευμάτων, προκειμένου να εκτελεστεί με ασφάλεια η αναστροφή των υπερμεγεθών οχημάτων στο χώρο της χοάνης των διοδίων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. εδω οι δρομοι ειναι μεγαλοι. που να δεις τι γινεται οταν μεταφερουν ανεμογεννητριες στην καρυστο

Comments are closed.