Ενεργειακή κρίση: Ένα αρκτικό κύμα ψύχους είναι η πρώτη δοκιμασία για την Ευρώπη

Κοινοποίηση:
φδφδ

Ένα αρκτικό κύμα ψύχους που θα διαπεράσει τη δυτική Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα θα αποτελέσει το πρώτο crash test για την ετοιμότητα των Ευρωπαίων απέναντι στην ενεργειακή κρίση.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι πολίτες της Γηραιάς Ηπείρου θα δείξουν πόσο πρόθυμοι είναι να καθυστερήσουν να ανάψουν τη θέρμανση στα σπίτια τους σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουν ενέργεια και να ελαφρύνουν τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

Στο Λονδίνο οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν στους σχεδόν 5 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μέσο όρο, σύμφωνα με την Maxar Technologies. Στη Φρανκφούρτη η θερμοκρασία θα πέσει στους 3,5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα συνήθη επίπεδα στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ τμήματα της Γαλλίας και της Ισπανίας θα αντιμετωπίσουν επίσης θερμοκρασίες κατά 3-4 βαθμούς χαμηλότερες από το μέσο όρο της εποχής.

Οι διαχειριστές δικτύων ενέργειας καταρτίζουν σχέδια για το πώς θα επιβάλουν δελτίο στην ενέργεια, αν χρειαστεί φέτος τον χειμώνα. Με τις επιλογές να έχουν εξαντληθεί για την αντικατάσταση των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου, το βάρος πέφτει στη μείωση της ζήτησης. Ιδανικά, αυτό γίνεται οικειοθελώς από τους καταναλωτές, αλλά αν δεν συμβεί, υπάρχουν διάφορα μέτρα που μπορεί να λάβει μια εταιρεία δικτύου, το πιο ακραίο από τα οποία είναι οι οργανωμένες διακοπές.

«Ενδεχομένως η επόμενη εβδομάδα να είναι ακόμη πιο κρύα, καθώς μάζες του Αρκτικού αέρα αυξάνονται προς νότια», σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: