Ενδοοικογενειακή βία: «Κουμπί πανικού» στα κινητά γυναικών θα ειδοποιεί την αστυνομία

Κοινοποίηση:
gynaika_endooikogeneiaki_via

Όπως αναφέρει η σχετική τροπολογία, το «κουμπί πανικού» θα λειτουργεί ως εξής: κάθε φορά που σημειώνεται περιστατικό οικογενειακής βίας που συνδέεται με απειλή ή κίνδυνο της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας το θύμα μπορεί να «πατάει» το «κουμπί» που θα βρίσκεται στο κινητό του τηλέφωνο και έτσι θα αποστέλλεται άμεσα σύντομο γραπτό μήνυμα στην αστυνομία (sms) με σκοπό την άμεση επέμβαση της αστυνομικής δύναμης. Στο μήνυμα θα περιλαμβάνονται στοιχεία για τον χωρικό εντοπισμό του θύματος ώστε οι αστυνομικοί να επέμβουν για την προστασία της.

 

Να σημειωθεί ότι δικαίωμα εγγραφής στην εφαρμογή κατά την πιλοτική λειτουργία του προγράμματος είναι γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που διαμένουν στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, οι οποίες απευθύνονται στις κατά τόπο αρμόδιες αστυνομικές αρχές ή σε Συμβουλευτικό Κέντρο του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ.) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 
Μετά από τη λήξη της πιλοτικής εφαρμογής, το πρόγραμμα «Κομβίο Πανικού» θα αξιολογηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας του Πολίτη.

Η τροπολογία (η οποία περιλαμβάνει και άλλες διατάξεις, π.χ για συμβολαιογράφους, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών μετά από εντολή εισαγγελέα κτλ.) κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τη θέσπιση ειδικού ποινικού μητρώου για τα αδικήματα κατά ανηλίκων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Όταν ειμουνα μικρός ήθελα μια πλούσια χοντρή και άσχημη τώρα που μεγάλωσα θέλω μια μουγκή κι ας είναι και φτωχή

  2. μετα και απο αυτο οποιος ανδρας νυμφευτει ειναι πολυ μεγαλος μ…κας

Comments are closed.