“Εμφύλιος” στην Μπαρτσελόνα για την φυγή του μεγάλου άσου – Ζόσεπ Μπαρτομέου: “Με εμένα δεν θα έφευγε ο Λιονέλ Μέσι”

Κοινοποίηση:
Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου

Ο Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου μίλησε για τα χρόνια που βρέθηκε στην προεδρία της Μπαρτσελόνα, τονίζοντας πως αν παρέμενε στην κεφαλή της ομάδας δεν θα έφευγε ο Μέσι, ενώ, προκάλεσε τον Λαπόρτα να μιλήσει με αποδείξεις για όσα του καταλογίζει.

Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα αποχώρησε αφήνοντας τους «μπλαουγκράνα» σε κάκιστη οικονομική κατάσταση, όπως αναφέρει η νέα διοίκηση στις τελευταίες τοποθετήσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο Μπαρτομέου, μιλώντας στην MundoDeportivo, υπερασπίστηκε τον εαυτό του και τον τρόπο με τον οποίο διοίκησε το κλαμπ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Διοικήσαμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Και δεν το λέω εγώ, αλλά το λένε η LaLiga, η UEFA, το Financial Fair Play… Αυτό που μας κατέστρεψε ήταν η πανδημία. Τότε άρχισαν να μειώνονται δραματικά τα έσοδά μας. Αρχίσαμε να υποφέρουμε και ν’ αντιμετωπίζουμε προβλήματα και από τα όρια που έθεσε στο θέμα των μισθών η UEFA.

Κατά τη διάρκεια των ετών στα οποία διοικήσαμε, είχαμε φτάσει να έρχονται στον σύλλογο χρήματα που έφταναν το 1 δισεκατομμύριο το χρόνο! Αυτό προφανώς μας έκανε να διαθέτουμε και μεγαλύτερα ποσά για να φτιάξουμε ομάδες που κατέκτησαν πολλούς τίτλους».

Αναφορικά με τις εξαγγελίες για τη νομική οδό που θέλει ν’ ακολουθήσει η διοίκηση Λαπόρτα για την οικονομική κατάσταση που άφησαν πίσω οι προηγούμενοι διοικούντες, ο Μπαρτομέου είχε να πει: «Δεν με φοβίζει κάτι πάνω σε αυτό. Ποτέ δεν βρήκαν τίποτα. Ας κάνουν ό,τι θέλουν.

Μιλούν συνεχώς, λένε για τους μισθούς των εκπροσώπων των παικτών, στους οποίους εγώ ξέρω ότι έφτανε ένα ποσοστό 5-10%, αλλά δεν έχουν δείξει κανένα στοιχείο για τους ισχυρισμούς τους. Γιαί δεν μας λένε με ονόματα για ποιους παίκτες έγινε αυτό που ισχυρίζονται;

Ακόμα και για μεταγραφές όπως ήταν αυτές των Ντεμπελέ, Κουτίνιο, Μασεράνο, Ντε Γιόνγκ, Τερ Στέγκεν, Σουάρες, δεν θυμάμαι κάπου να έχει υπάρξει 30% σε προμήθεια».

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα αποκάλυψε ότι: «Το 2020 είχε φτάσει στο κλαμπ μια πρόταση 150 εκατομμυρίων από αγγλική ομάδα για τον Ανσού Φατί.

Αν είχαμε αποδεχθεί την προσφορά θα μας βοηθούσε να ισορροπήσουμε τα οικονομικά μας, όμως, παραμείναμε πιστοί στο πρότζεκτ που εφαρμόζαμε γιατί αυτό ήταν η προτεραιότητά μας. Και για τον Ντεμπελέ μας ήρθε πρόταση με περισσότερα χρήματα από αυτά που είχαμε δώσει εμείς, αλλά πάλι αρνηθήκαμε να τον παραχωρήσουμε».

Όσο για τον Λιονέλ Μέσι και το τέλος εποχής στους «μπλαουγκράνα», ο Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου είχε απλά να πει: «Ήταν μεγάλο λάθος που τον άφησαν να φύγει. Αν ήμουν εγώ πρόεδρος δεν θα συνέβαινε ποτέ αυτό».

Gazzetta.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: