Εμπρησμός ΙΧ διευθύντριας ψυχιατρείου: Η ΕΛ.ΑΣ. «βλέπει» εντολή μέσα από τον Κορυδαλλό

Κοινοποίηση:
1

«Εντολέα» εμπρησμού του ΙΧ της Διευθύντριας της Ψυχιατρικής Κορυδαλλού, μέσα από τις φυλακές βλέπουν οι Αρχές και ερευνούν συγκεκριμένο κύκλο κρατουμένων.

Ο εμπρησμός του οχήματος καταγράφηκε τα ξημερώματα της 9ης Δεκεμβρίου επί της Λ. Γαλατσίου, όταν οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό το όχημα και το πυρπόλησαν. Αμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις και η πυρκαγιά δεν πήρε διαστάσεις, ωστόσο το ΙΧ καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οταν οι αστυνομικές Αρχές αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για το ΙΧ της διευθύντριας του ψυχιατρείου Κορυδαλλού, μετά από έρευνα προέβησαν στην εκτίμηση πως πίσω από την εμπρηστική επίθεση κρύβονται κυκλώματα των φυλακών και κρατούμενοι που το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιδρούν σε αποφάσεις μετακινήσεων που έχουν ληφθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.
«Εγκληματική πράξη ο εμπρησμός του ΙΧ»
Την ίδια ώρα, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφία Νικολάου αναφέρθηκε στο περιστατικό δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Ο εμπρησμός στο αυτοκίνητο της Διευθύντριας του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού είναι μία εγκληματική πράξη για την οποία ήδη κινούνται άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Είμαι βέβαιη ότι οι Αστυνομικές και οι Δικαστικές αρχές θα επιληφθούν με επιτυχία του εν λόγω περιστατικού και σύντομα οι δράστες θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Περιστατικά ωμής βίας και τρομοκρατίας σε βάρος οποιουδήποτε πολίτη της χώρας είναι κατακριτέα και καταδικαστέα. Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής επιτελεί ένα κρίσιμο έργο και δίνει καθημερινό αγώνα για την εύρυθμη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης, καθώς και για την αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response