Ελλάδα χωρίς αυτοκίνητα – Άνευ προηγουμένου όσα ακούστηκαν στην ελληνική τηλεόραση (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ακούσαμε πολλά και ενδιαφέρονται, τα οποία παραθέτουμε και σε εσάς!

Σύμφωνα λοιπόν με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, οι λιγνιτικές μονάδες επιδιώκεται να αντικατασταθούν πλήρως με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες είναι, ωστόσο, αμφίβολο, αν θα μπορέσουν να στηρίξουν την ενεργειακή κατανάλωση των Ελλήνων ή αν τελικά θα μας επιβάλλουν περιορισμούς σε αυτήν (πότε και πόσο θα καταναλώνουμε). Ως εκ τούτου, υπάρχουν αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Επιπροσθέτως, όπως θα παρακολουθήσετε από τον ΣΚΑΪ, οι προασπιστές της Ατζέντας 2030 στην Ελλάδα αντιδρούν στην διείσδυση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα, το οποίο σχολιάζουν αρνητικά. Δεν θέλουν, με πιο απλά λόγια, η Ελλάδα να επενδύσει στο φυσικό αέριο, αλλά στον ήλιο και τον αέρα.

Αναφορικά με τις κατοικίες το σχέδιο προβλέπει μέχρι το 2030 να έχουν ανακαινιστεί, ριζικώς και όχι μερικώς, 600.000 κατοικίες, με προοπτική το 2050 να έχουν ανακαινιστεί ενεργειακά όλα τα σπίτια των Ελλήνων. Ποιος θα πληρώσει το κόστος;

Τέλος, το πιο «κουφό», αν μας επιτρέπετε την λέξη, που ακούσαμε είναι το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας στην Ελλάδα, το οποίο δεν περιλαμβάνει, προσέξτε εδώ, την ιδιοκτησία του αυτοκινήτου!

Στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ακούγονται τα εξής λόγια:

«Το θέμα είναι να δούμε κατά πόσο μπορείς να έχεις ένα επίπεδο ζωής σωστό, χωρίς να έχεις αναγκαστικά την ιδιοκτησία του αυτοκινήτου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Δηλαδή; Θα υπάρχουν μόνο δημόσιες μεταφορές και ποδήλατα; Θα καταργηθεί η ιδιοκτησία και άρα η χρήση αυτοκινήτου; Η αυτοκίνηση θα ελέγχεται; Τι ακριβώς θα συμβεί;

Αυτό που ακούστηκε μας βυθίζει σε σκέψεις! Εσάς;

Δείτε το βίντεο:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Aυτη η εκπομπη ηταν λαγος για τα πετραιλεα που εχουμε δωσει στους Τουρκους , ρε Στεφανε δεν καταλαβενετε οτι ετσι δουλευουν οι παγκοσμιοποιητες δηλ. η ΝΤΠ?
    Σου λενε οτι “αυτο ειναι καλο για σενα” (βλ. δικτατορια) διοτι δεν μολυνει το περιβαλον, ασχετα αν εσυ (δηλ. το 95% του λαου δεν το αντεχει οικονομικα,πολιτισμικα, πολιτικα, ηθικα κλπ)
    Αυτο δεν κανουν και στη Μορια……………………….?

Leave a Response