Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: Η εκκλησία τηρεί τα υγειονομικά μέτρα – Δεν υπήρξαν συνωστισμοί στα Θεοφάνια

Κοινοποίηση:
mitropolitis_iliou

Tην άποψη ότι η εκκλησία τηρεί τα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Σύμφωνα με τον κ. Αθηναγόρα, από την εφαρμογή του δεύτερου lockdown τον Νοέμβριο και έπειτα «η εκκλησία τηρεί πιστά τα υγειονομικά μέτρα».

Τόνισε, δε, ότι «η μόνη εξαίρεση έγινε, κατόπιν συναίνεσης της κυβερνήσεως, ήταν για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια».

Σε ότι αφορά στον εορτασμό των Θεοφανίων, ανέφερε ότι «η εικόνα που έχω για το Ίλιον αλλά και γενικά είναι ότι τηρήθηκαν τα μέτρα», ενώ σημείωσε ότι η ΔΙΣ, είχε επιστήσει την προσοχή στους ιεράρχες για την τήρηση των μέτρων.

Επιπλέον, είπε, ότι σε περιοχές όπως η Δράμα, η Κοζάνη, η Σιάτιστα, ο Ασπρόπυργος, η Μάνδρα και η Ελευσίνα, οι εκκλησίες παρέμειναν κλειστές «λόγω της ευθύνης που ανέλαβαν οι εκεί μητροπολίτες».

Τέλος, εκτίμησε ότι θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, με «μια απλή συνεννόηση».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: Η εκκλησία τηρεί τα υγειονομικά μέτρα – Δεν υπήρξαν συνωστισμοί στα Θεοφάνια….
    ΓΙΑΤΙ, ΞΕΜΥΤΗΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΣΑΣ; ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΤΕ- ΕΔΩ ΒΕΒΑΙΑ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ….. ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ ΣΑΣ- ΤΑ ΥΔΑΤΑ;
    ΡΕ ΠΟΤΕ ΒΓΗΚΑΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΠΑΔΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΝΟΡΙΑΣ ΣΑΣ; ΜΗ ΞΥΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ!
    ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ, ΠΡΟ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ!

Leave a Response